Mätning. Tolv förare åkte dit i en kontroll vid Träkvista skola. Foto: Polisen

Polisen: ”Olyckligt att köra för fort vid skola”

Vid en skola kan det vara extra viktigt att hålla nere hastigheten. Ändå åkte tolv fartsyndare dit i polisens kontroll vid Träkvista skola nyligen.

  • Publicerad 08:12, 17 apr 2019

Vi brukar lägga oss en bit över så att det finns en viss marginal.

Nyligen genomförde polisen en trafikkontroll på Jungfrusundsvägen utanför Träkvista skola. På vägsträckan intill skolan råder hastighetsbegränsningen 30 kilometer i timmen, men den fartgränsen respekterades inte av alla.

Tolv förare rapporterades för hastighetsöverträdelser under den knappa timme som polisen fanns på plats.

– Det är inte anmärkningsvärt många, ingen stack heller ut på så sätt att det blev tal om vårdslöshet, men det är olyckligt att man kör för fort vid en skola. Men så kan det tyvärr vara, så vi försöker prioritera den här typen av platser, säger Tomas Gramén, polisinspektör vid Vällingbypolisen.

Hastigheter som ligger strax över den tillåtna gränsen rapporteras dock inte. Det blir för petigt, menar Tomas Gramén.

– Vi brukar lägga oss en bit över så att det finns en viss marginal. Dessutom mäter vi kontinuerligt, så att vi kan se om en bil inte hunnit sakta ner.

Var den här kontrollen en del av någon hastighetskampanj?

– Nej, vi hade tid över och ville ut och köra en trafikkontroll, en helt vanlig trafikkontroll bara. Det var ganska spontant, säger Tomas Gramén vid Vällingbypolisen.

De vill skapa en plats för lokala arbetslivet

Nyheter Ska matcha arbetssökande och lediga jobb Med det nystartade projektet Arbetsplats Mälaröarna vill sex initiativtagare matcha lokal arbetskraft med jobb på öarna. – Det kan underlätta vardagen och minska pendlingen, säger Karin Sigge.fredag 5/6 11:47

Liberalerna hoppar av Mälarökoalitionen

Nyheter "Har inte lyckats ta över makten" Planen på att få till ett maktskifte i kommunen lyckades inte. Efter två år väljer nu Liberalerna att hoppa av Mälarökoalitionen – som därmed upplöses helt.torsdag 4/6 15:23

Kollektivkörfältet nu öppet för bilar

Nyheter Med byggarbeten påverkas framkomligheten i morgontrafiken. Nu beviljar länsstyrelsen ett undantag och låter bilister köra i kollektivkörfältet på Ekerövägen.onsdag 3/6 16:58

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt