Mätning. Tolv förare åkte dit i en kontroll vid Träkvista skola. Foto: Polisen

Polisen: ”Olyckligt att köra för fort vid skola”

Vid en skola kan det vara extra viktigt att hålla nere hastigheten. Ändå åkte tolv fartsyndare dit i polisens kontroll vid Träkvista skola nyligen.

  • Publicerad 08:12, 17 apr 2019

Vi brukar lägga oss en bit över så att det finns en viss marginal.

Nyligen genomförde polisen en trafikkontroll på Jungfrusundsvägen utanför Träkvista skola. På vägsträckan intill skolan råder hastighetsbegränsningen 30 kilometer i timmen, men den fartgränsen respekterades inte av alla.

Tolv förare rapporterades för hastighetsöverträdelser under den knappa timme som polisen fanns på plats.

– Det är inte anmärkningsvärt många, ingen stack heller ut på så sätt att det blev tal om vårdslöshet, men det är olyckligt att man kör för fort vid en skola. Men så kan det tyvärr vara, så vi försöker prioritera den här typen av platser, säger Tomas Gramén, polisinspektör vid Vällingbypolisen.

Hastigheter som ligger strax över den tillåtna gränsen rapporteras dock inte. Det blir för petigt, menar Tomas Gramén.

– Vi brukar lägga oss en bit över så att det finns en viss marginal. Dessutom mäter vi kontinuerligt, så att vi kan se om en bil inte hunnit sakta ner.

Var den här kontrollen en del av någon hastighetskampanj?

– Nej, vi hade tid över och ville ut och köra en trafikkontroll, en helt vanlig trafikkontroll bara. Det var ganska spontant, säger Tomas Gramén vid Vällingbypolisen.

KRÖNIKA: Dags för lite grundläggande journalistisk etik

Krönika Förra veckan skrev vi och många andra om det skottdrama som utspelade sig i Färentuna en tidig morgon nyligen. Bland annat återgav vi Expressens uppgifter om att gärningsmannen ska ha varit i Syrien...tisdag 21/5 9:15

Fritidshus brann ner till grunden

Nyheter En villa brann i lördags ner till grunden. Två personer fanns i huset när branden bröt ut, men de lyckades ta sig ut på egen hand.måndag 20/5 8:02