Brottsplatsen på Järnbärarvägen spärrades av på lördagskvällen. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Polisen om skjutningen i Bredäng: "Inte livshotande"

En ung man sköts under helgen i ett bostadsområde i Bredäng. Han vårdas på sjukhus och läget är stabilt.

  • Publicerad 17:35, 13 jan 2020

Strax innan 21-tiden den 11 januari kom larmet om en skjutning på Järnbärarvägen i Bredäng. Det är oklart var på kroppen mannen som är i 20-årsåldern blev skjuten men Mats Eriksson på polisen fastslår att skadeläget inte är livshotande.

– Han kom snabbt till vård och har blivit opererad, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Polisen i region Stockholm.

Brottsrubriken för förundersökningen är synnerligen grov misshandel. Polisen påbörjade under kvällen dörrknackning i området för att höra från eventuella vittnesmål enligt ett pressmeddelande från polisen.

– Polisen har under helgen tagit vittnesmål och hållit ett stort antal förhör, en del omfattande och en del kortare. Ingen är ännu gripen, säger Mats Eriksson.

Tror du att skjutningen har någon koppling till konflikten mellan Bredängsnätverket och Östberganätverket eller någon annan bakgrund?

– Jag vet inte det, men polisen kollar förstås både på konflikter i området och på enskilda händelser, säger presstalesperson Mats Eriksson på polisen.