Peter Enell efterlyser samarbete kring problemen på Kungsholmens skolgårdar. Foto: Mikael Andersson / Sacharias Källdén

Polisen om skolgårdarna: "Vi behöver hjälp"

Situationen med hemlösa och narkomaner på Kungsholmens skolgårdar är inget nytt, enligt kommunpolis Peter Enell.

  • Publicerad 07:22, 1 nov 2017

Inom drygt 700 meter ligger tre verksamheter på Kungsholmen: Sprutbytet, psykakuten och Stadsmissionen. Att många med psykiska funktionshinder såväl som hemlösa och narkomaner rör sig i det området är lätt att räkna ut.

– Vi har haft tillsyn i många år och för bort folk från det här området frekvent. Och detta med att folk uppehåller sig på skolgårdar är inte heller någonting nytt, säger Peter Enell, kommunpolis i stadsdelen.

Positiv till stängsel

Han välkomnar att Sisab öppnar för att stänga igen skolgårdar med stängsel.

– Vad bra! Polisen har inte resurser att vara där och hålla koll hela tiden, så jag tror att det här skulle vara till godo. När det är så här långt gånget så behövs avlastning för oss, säger Peter Enell som förra veckan var på plats på Sisabs krismöte om Sverigefinska skolans skolgård för att lyssna och ge sin bild av situationen.

Efter knarkstöket – skolgården kan stängas

Sverigefinska skolan är, som Vårt Kungsholmen tidigare rapporterat, den skola som Sisab nu lägger pengar på med flera trygghetsåtgärder. Men att situationen är värst just där stämmer inte, enligt Peter Enell.

– Problemet finns i hela området. Men som med alla brott så ser jag på det som att ett ställe mindre där de kan uppehålla sig är bra, samtidigt som problemet inte försvinner utan flyttar. Det krävs att alla institutioner hjälper till.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00

Nej till att öppna bensinmack på Söder igen

Nyheter Företag vill öppna nygammalt tankställe Det finns inte en enda bensinmack i drift på Södermalm. Det vill ett företag nu ändra på, genom att återuppliva den forna macken vid Ersta. Men beskedet från staden är blankt nej.tisdag 18/9 20:00