Peter Enell efterlyser samarbete kring problemen på Kungsholmens skolgårdar. Foto: Mikael Andersson / Sacharias Källdén

Polisen om skolgårdarna: "Vi behöver hjälp"

Situationen med hemlösa och narkomaner på Kungsholmens skolgårdar är inget nytt, enligt kommunpolis Peter Enell.

  • Publicerad 07:22, 1 nov 2017

Inom drygt 700 meter ligger tre verksamheter på Kungsholmen: Sprutbytet, psykakuten och Stadsmissionen. Att många med psykiska funktionshinder såväl som hemlösa och narkomaner rör sig i det området är lätt att räkna ut.

– Vi har haft tillsyn i många år och för bort folk från det här området frekvent. Och detta med att folk uppehåller sig på skolgårdar är inte heller någonting nytt, säger Peter Enell, kommunpolis i stadsdelen.

Positiv till stängsel

Han välkomnar att Sisab öppnar för att stänga igen skolgårdar med stängsel.

– Vad bra! Polisen har inte resurser att vara där och hålla koll hela tiden, så jag tror att det här skulle vara till godo. När det är så här långt gånget så behövs avlastning för oss, säger Peter Enell som förra veckan var på plats på Sisabs krismöte om Sverigefinska skolans skolgård för att lyssna och ge sin bild av situationen.

Efter knarkstöket – skolgården kan stängas

Sverigefinska skolan är, som Vårt Kungsholmen tidigare rapporterat, den skola som Sisab nu lägger pengar på med flera trygghetsåtgärder. Men att situationen är värst just där stämmer inte, enligt Peter Enell.

– Problemet finns i hela området. Men som med alla brott så ser jag på det som att ett ställe mindre där de kan uppehålla sig är bra, samtidigt som problemet inte försvinner utan flyttar. Det krävs att alla institutioner hjälper till.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

MP vill se kommunala rephotell i Stockholm

Nyheter Utreder helt ny infrastruktur för rockmusiker Checka in och betala per timme för att rocka. Så vill Miljöpartiet att stadens framtida musikliv ska säkras med kommunala rephotell. Nu ska man utreda hur det ska styras upp.torsdag 13/12 20:01

Ny vintage- och smyckesbutik öppnar i Birkastan

Nyheter Kreativt kollektiv växer fram Gitarrer lagas, smycken tillverkas, fotografier blir till och vintagekläder säljs. I lokalen på Birkagatan 28 håller ett kreativt kollektiv på att växa fram. Nu öppnar vintage- och smyckesbutiken...torsdag 13/12 18:30