Peter Enell efterlyser samarbete kring problemen på Kungsholmens skolgårdar. Foto: Mikael Andersson / Sacharias Källdén

Polisen om skolgårdarna: "Vi behöver hjälp"

Situationen med hemlösa och narkomaner på Kungsholmens skolgårdar är inget nytt, enligt kommunpolis Peter Enell.

  • Publicerad 07:22, 1 nov 2017

Inom drygt 700 meter ligger tre verksamheter på Kungsholmen: Sprutbytet, psykakuten och Stadsmissionen. Att många med psykiska funktionshinder såväl som hemlösa och narkomaner rör sig i det området är lätt att räkna ut.

– Vi har haft tillsyn i många år och för bort folk från det här området frekvent. Och detta med att folk uppehåller sig på skolgårdar är inte heller någonting nytt, säger Peter Enell, kommunpolis i stadsdelen.

Positiv till stängsel

Han välkomnar att Sisab öppnar för att stänga igen skolgårdar med stängsel.

– Vad bra! Polisen har inte resurser att vara där och hålla koll hela tiden, så jag tror att det här skulle vara till godo. När det är så här långt gånget så behövs avlastning för oss, säger Peter Enell som förra veckan var på plats på Sisabs krismöte om Sverigefinska skolans skolgård för att lyssna och ge sin bild av situationen.

Efter knarkstöket – skolgården kan stängas

Sverigefinska skolan är, som Vårt Kungsholmen tidigare rapporterat, den skola som Sisab nu lägger pengar på med flera trygghetsåtgärder. Men att situationen är värst just där stämmer inte, enligt Peter Enell.

– Problemet finns i hela området. Men som med alla brott så ser jag på det som att ett ställe mindre där de kan uppehålla sig är bra, samtidigt som problemet inte försvinner utan flyttar. Det krävs att alla institutioner hjälper till.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han gifte sig i tv – skilde sig direkt

Nyheter Så gick det efter Gift vid första ögonkastet Mats Ingelborn träffade sin ex-fru första gången vid altaret och sa ja inför tv-tittarna. I dag är han skild och har skrivit en bok baserad på sina erfarenheter från programmet "Gift vid första...söndag 18/3 21:40

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53