Det är i ett joggingspår i Blackeberg som två kvinnor vid två olika tillfällen blivit utsatta för ett våldtäktsförsök. Polisen misstänker att det rör sig om en och samma gärningsman. Foto: Polisen

Polisen om våldtäktsförsöken i Bromma: "Fått flera intressanta tips"

Vid två olika tillfällen misstänks en och samma gärningsman ha utsatt kvinnor för våldtäktsförsök i ett joggingspår i Bromma. Efter att polisen gått ut med en efterlysning i media har man nu fått in flera tips som "man definitivt kommer jobba vidare med".

  • Publicerad 10:51, 5 sep 2017

Vi har fått ett antal tips som är intressanta

Två kvinnor i Bromma har på kort tid blivit utsatta för våldtäktsförsök när de varit ute och i ett jogginsspår i Blackeberg.

– De här kvinnorna har båda blivit ofredade, den ena under en joggingtur och den andra under en promenad. Innan vi vet mer så är det i nuläget rubricerat som försök till våldtäkt, säger Patrik Zanders, operativ samordnare på Vällingbypolisen.

Ropade på polis

Första händelsen skedde i spåret i höjd med Kanaans väg. Andra gången hände det bara en dryg kilometer därifrån, nedanför Ljunglöfska slottet. Tillvägagångssättet och kvinnornas signalement av gärningsmannen gör att polisen misstänker att det rör sig om en och samma person. Därför valde man att gå ut i media för att få in fler tips från allmänheten.

– Personen har stannat de här kvinnorna och har på olika sätt ofredat dem genom att ta på dem. Båda kvinnorna har agerat väldigt rationellt och skrikit och ropat efter polis. Vid ena tillfället sprang den här personen därifrån, vid det andra tillfället lyckades kvinnan springa därifrån, säger Patrik Zanders.

Fått många tips

Mannen beskrivs som 30-40 år, cirka 180 centimeter lång, mörkhårig, men inte svart hår, och pratar svenska utan brytning.

Efter att polisens efterlysning igår gick ut i media har den fått stor uppmärksamhet. Och enligt Patrik Zanders har man idag fått in flera tips från allmänheten.

– Som alltid när man vänder sig till media får man jättemycket tips, alla kanske inte alltid är helt relevanta. Men jag skulle göra bedömningen att vi har fått ett antal tips som är intressanta som vi definitivt kommer jobba vidare med, säger han.

Tills dess då, ska man behöva vara rädd för att gå ut och springa?

– Det är frågan vad man ska säga om det. Känner man sig osäker kan man dra med sig en kompis ut i löparspåret. Jag pratade med en av de här kvinnorna och hon skulle ge sig ut i spåret igen, dock skulle hon ha med sig en kompis – men hon skulle ge sig ut, säger Patrik Zanders.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

Boende mobiliserar mot bygget Spångadalen

Kritiska mot att en väg dras genom skogsområde Stadens planer på att riva delar av Rissneskogen i Bromsten, kritiseras av både politiker och boende. Nu har en Facebook-grupp och en namninsamling startats för att sprida information om vad som är...tisdag 19/6 16:44