Foto: Sacharias Källdén

Polisen: ovanligt lugn natt och morgon

Natten och morgonen har varit härligt lugn för polisen. ”Friden har lägrat sig efter alla helger”, säger Eva Nilsson på polisens regionledningscentral.

  • Publicerad 08:42, 9 jan 2018

– Jag har kollat med andra kommuner åt dina kollegor som ringt. Det är samma utfall: inget sticker ut, säger Eva Nilsson på polisens regionledningscentral klockan 8.30.

HuddingeDirekt, BotkyrkaDirekt och SkärholmenDirekt ringer polisens regionsledningscentral varje morgon och kollar vad som har hänt under natten och morgonen.

I länets näst största kommun Huddinge med cirka 110 000 invånare har det hänt… ingenting.

– Inte ett enda ärende på utryckningen som renderat i någon brottsanmälan. Det har varit lugnt, det som kommit till vår kännedom i alla fall.

I Skärholmen? Ingenting. Det enda undantaget på södra sidan är Botkyrka. Där rapporterades ett inbrott i en bil och ett bråk i en lägenhet.

– Men det var relationsrelaterat, inget som är av intresse för allmänheten, säger Eva Nilsson.

Det har alltså varit ovanligt lugnt?

– Ja. Natten fram till nu har det varit lugnt. Inga speciella händelser att inrapportera i hela länet. Det är en ren spekulation, men igår kom folk tillbaka i verkligheten efter alla helger. Det är kallt, ruggigt och mörkt ute, säger Eva Nilsson.

– Ibland får det gärna vara så. Vi har att göra i alla fall, avslutar Eva Nilsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.