Lokala. Mikael Sundberg, Malin Lehammer och Ann-Charlotte Karlsson är kommunpoliser i Skärholmen. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Polisen: Rapporten ger felaktig bild av Bredäng

Bredäng är en av 53 platser i Sverige som i en ny polisrapport pekas ut som ett utsatt område. Men den lokala polisen i Skärholmen har en annan bild.

  • Publicerad 14:27, 18 feb 2016

– När de gjorde den bedömningen var det ett helt annat läge i Bredäng än vad det är i dag. Det fanns några få individer som hade en konflikt med andra kriminella, men det var inget som drabbade gemene man, säger kommunpolisen Mikael Sundberg.

Bland de 32 områden i rapporten, som beskrivs som utsatta och med låg socioekonomisk status och kriminell påverkan på lokalsamhället, finns Bredäng. Men de tre kommunpoliserna i Skärholmen, Mikael Sundberg, Ann-Charlotte Karlsson och Malin Lehammer, delar inte rapportens bild.

”Upplever det inte så”

– Vi upplever inte den kaotiska bild som rapporten ger, Bredäng sticker inte ut när det gäller statistik om till exempel larm eller utryckningar. Men vi måste nog bli bättre på att förmedla allt positivt som händer i området, säger Ann-Charlotte Karlsson.

Mikael Sundberg håller med.

– Om man kikar på brottsstatistiken så skulle jag mycket hellre gå ut ensam och flanera i Bredäng än på Östermalm.

Utsatta områden

Hallunda, Norsborg, Alby och Fittja pekas ut som särskilt utsatta områden. Kännetecknas av organiserad brottslighet, obenägenhet hos människor att delta i rättsprocessen och att polisen har svårt att utföra sitt uppdrag. Problemen kan inte lösas enbart med polisinsatser.

Bredäng pekas ut som utsatt område. De kännetecknas av låg socioekonomisk status och en kriminell påverkan på lokalsamhället, men problem kan lösas med främst polisinsatser.

Rapporten är gjord av polisens nationella operativa enhet och finns på polisen.se.

Läs också:

Polisen: Skogås är inte mer utsatt

Visa merVisa mindre