Två Stockholmsmatcher samtidigt hör inte till vanligheterna. Foto: Mostphotos

Polisen rustar för två stora matcher i Stockholm

AIK och Hammarby spelar på söndag varsin viktig hemmamatch - samtidigt. Räkna alltså med trängsel och visst stök på stan, i t-banan och vid de båda arenaområdena.

  • Publicerad 09:00, 1 okt 2017

Sedvanlig kommendering

På söndag klockan 17.30 möter AIK Elfsborg hemma på Friends Arena. Vid samma klockslag är det även avspark För Hammarby mot Norrköping på Tele2 Arena.

– Man brukar ta hänsyn till att inte lägga dem samtidigt, men ibland händer saker och ting. Det är ett jäkla pysslande att planera de här matcherna, säger Lars Byström, pressansvarig vid Stockholmspolisen.

"Sedvanligt personaluttag"

Någon extra polisinsats är inte planerad för att hantera söndagens matcher. Men var ändå beredd på både trängsel och visst stök runt arenorna och i kollektivtrafiken.

– Det handlar om två vanliga matcher. Det är egentligen bara vid högriskmatcherna när det är derbyn och när IFK Göteborg kommer upp som vi tar extra höjd. Det här är bara ett sedvanligt personaluttag, säger Lars Byström.

Matcherna är viktiga för de båda lagen för att avancera i tabellen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.