Efterlyst. Polisen har nu gått ut med en fantombild på en person som polisen önskar komma i kontakt med angående våldtäkterna i Rågsved. Foto: Polisen/Sacharias Källdén

Polisen släpper fantombild på misstänkt våldtäktsman

Polisen har gått ut med en fantombild på en misstänkt våldtäktsman i Rågsved och vill få in tips från allmänheten.

  • Publicerad 09:42, 5 sep 2019

Under våren och sommaren ägde två våldtäkter och två våldtäktsförsök rum i Rågsved. Nu går polisen ut med en fantombild på en misstänkt man som de vill ha allmänhetens hjälp att få in mer information om. Ärendet ska även tas upp i Tv3:s "Efterlyst". Enligt Aftonbladet bygger bilden på samstämmiga beskrivningar av mannen från offren.

Polisen misstänker att gärningsmannen har utgått från tunnelbanan där han sedan följt efter sina offer samt att han enligt den geografiska profilering har koppling till området, enligt Efterlyst. Signalementet är att gärningsmannen är mellan 18-35 år, 170-185 cm lång, har smal kroppsbyggnad och talar engelska och svenska med brytning.

I utredningen har polisen även beslutat att topsa cirka 200 personer. Dock har inget DNA-prov från topsningen matchat några av de DNA-fynd som polisen gjorde i samband med våldtäkterna.

200 personer ska topsas efter våldtäkter i Rågsved

Om man sett mannen på bilden uppmanas man att ringa polisen på 114 14.

Här sänks hastigheten i Farsta och Skarpnäck

Nyheter Hela listan: 52 gator skyltas om Staden fortsätter att se över hastighetsbegränsningarna. På nästa trafiknämnd spikas nya ändringar, bland annat för Söderort.fredag 13/9 15:03