ARKIVBILD. Det var vid Källtorpssjön som kvinnan ­attackerades med en sten i bakhuvudet. Polisen söker nu iakttagelser av en man i shorts, blå t-shirt och kortklippt frisyr, enligt DN. Foto: Sacharias Källdén

Polisen släpper signalement efter misshandeln vid Hellasgården

Efter den brutala misshandeln i Hellasgården i söndags där en kvinna i 50-årsåldern blev slagen i huvudet med en sten går polisen nu ut med ett signalement på den misstänkte gärningsmannen, enligt DN.

  • Publicerad 09:50, 4 jul 2019

Det var vid 20-tiden i söndags kväll som en kvinna i 50-årsåldern plötsligt blev slagen huvudet med en sten och skadades allvarligt när hon befann sig i Hellasgården.

Solbadande kvinna slagen med sten i huvudet

Kvinnan lyckades efter en stund påkalla hjälp och flögs till sjukhus med ambulanshelikopter.

Polisen har sedan dess sökt efter den gärningsman som ska ha utfört dådet, men ännu har ingen gripits.

Under veckan som gått har polisen gått ut till allmänheten och vädjat efter tips, iakttagelser och upplysningar i hopp om de ska kunna identifiera personen.

Polisen har fått in flera tips efter stenmisshandeln i Hellasgården

Nu går polisen också ut med ett signalement, enligt DN.

Till Dagens Nyheter uppger polisen att man söker personer som har gjort iakttagelser av en man som beskrivs som ljushyad, i 30 till 45-årsåldern med blå t-shirt, shorts och kortklippt frisyr.

Polisen söker också fortsatt kontakt med personer som har befunnit sig vid Källtorpssjön den 30 juni mellan klockan 17.30 till 19.45 på de höga klipporna vid sjöns östra del.

Kvinnans tillstånd, som initialt bedömdes som allvarligt, uppgavs i går inte längre vara livshotande.

Har du tips eller har gjort iakttagelser? Ring polisen på 114 14