Polisen söker en silverfärgad Mercedes efter advokatskjutningen på Norr Mälarstrand i september. Foto: Mimmi Epstein/Arkivbild

Polisen söker bil efter advokatskjutningen

Polisen har fortfarande ingen frihetsberövad efter mordförsöket på advokaten Henrik Olsson Lilja på Norr Mälarstrand. Nu går man ut och efterlyser tips kring en bil som setts i området i samband med skjutningen.

  • Publicerad 14:37, 28 okt 2019

Det var den 6 september i år som advokaten Henrik Olsson Lilja utsattes för en attack vid Norr Mälarstrand. Han sköts av en okänd gärningsman som sedan flydde från platsen.

Skjutne advokaten tackar för stödet

Polisen grep en misstänkt kvinna som de misstänkte för anstiftan till försök till mord men hon släpptes senare.

Misstänkt för advokatskjutning släpps på fri fot

Fortfarande är ingen frihetsberövad i fallet men nu går polisen ut med att de vill få in information om en silverfärgad Mercedes som ska ha rört sig i området under tiden kring skjutningen.

Bilen tros ha samband med mordförsöket skriver polisen. Enligt polisen är de intresserade av alla uppgifter eller iakttagelser kring bilen eller personer som setts i samband med ett sådant fordon i anslutning till mordförsöket.

De som har upplysningar uppmanas ringa till polisen på 114 14 eller gå in via tipssidan.

Henrik Olsson Lilja överlevde attacken och är nu också tillbaka i arbete, berättade han nyligen i en intervju med Expressen.

– Jag jobbar igen. Det är bra att gå tillbaka till jobbet. Jag har varit med om ett trauma och då får man bearbeta det på bästa sätt. Jag har fått god hjälp av omgivningen, säger han till Expressen.