Polisen söker vittnen efter inbrott i Svinnegarn

Gärningsmannen kan ha stått och väntat på att de boende skulle lämna huset.

  • Publicerad 14:04, 4 okt 2018

Svinnegarn
Torsdag 4 oktober
Klockan 07.30
Inbrott. Vid 07.30 på torsdagsmorgonen gjorde någon inbrott i en bostad i Svinnegarn, söder om Enköping. Ett inbrottslarm utlöstes, vilket troligen har skrämt bort gärningsmannen. Polisen har påbörjat en teknisk undersökning på platsen och det verkar som om gärningsmannen endast hunnit söka igenom ett rum innan vederbörande tog till flykten. Polisen har även haft hundar på platsen och säkrat vissa spår. Polisen misstänker att gärningsmannen kan ha stått och väntat på att den boende skulle lämna bostaden och sedan slagit till. Polisen efterlyser därför tips från allmänheten om man har sett något intressant vid riksväg 55 i Svinnegarn under torsdagsmorgonen. Dessa tips kan lämnas på telefonnummer 114 14.

Salavägen, Enköping
Onsdag 3 oktober
Klockan 13.30
Narkotikabrott. Kring klockan 13.30 på onsdagseftermiddagen stoppade polisen en bil på Salavägen i Enköping. En passagerare i bilen, en kvinna i 20-årsåldern, visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Hon fick därför följa med polisen på provtagning.

Centrala Enköping
Onsdag 3 oktober
Klockan 16.00
Brott mot knivlagen. På onsdagseftermiddagen fick polisen tips om att en man på Kungsgatan höll en kniv i handen. När polisen kom till platsen konstaterade man att mannen inte var hotfull, däremot var han onykter. Mannen, som är i 50-årsåldern, togs in för tillnyktring.

Lillsidan, Enköping
Onsdag 3 oktober
Klockan 20.30
Olaga hot. På onsdagskvällen larmas polisen om att en man på Lillsidan har knivhotat personer han delar bostad med. När polisen kommer till platsen och försöker gripa mannen gör han motstånd. Mannen, som är i 40-årsåldern, anhölls misstänkt för grovt olaga hot och våldsamt motstånd.

Bålsta
Onsdag 3 oktober
Klockan 14.00
Narkotikabrott. På onsdagseftermiddagen kontrollerar polisen en kvinna i centrala Bålsta. Kvinnan, som är i 25-årsåldern, visar tecken på att vara narkotikapåverkad och bär dessutom med sig vad som tros vara narkotikaklassade tabletter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Lokal Lucia är svår att rekrytera i år

Nyheter Uttagningen till Enköpings Lucia har startat. Den här gången har det dock varit svårt att hitta kandidater. – Det är få som söker, säger körledare 
Viktoria Strandberg.onsdag 17/10 15:00

Enköpingsbor kan få dricka Västeråsvatten i framtiden

Nyheter En vattenledning från Västerås föreslås för att säkra tillgången till dricksvatten i Enköping. Projektet beräknas kosta 565 miljoner kronor. – Kommunen växer snabbt, säger Mats Flodin (M).onsdag 17/10 13:03