Vittnen. Polisen söker personer som kan ha tips om det våldtäktsförsök som skedde i Vinsta på måndagen. Bilden är en genrebild. Foto: Andreas Jennische

Polisen söker vittnen efter misstänkt våldtäktsförsök

En kvinna blev under gårdagen utsatt för ett misstänkt våldtäktsförsök i Vinsta. Nu söker polisen efter vittnen som kan lämna uppgifter om de två män som misstänks ha överfallit kvinnan.

  • Publicerad 14:28, 14 maj 2019

Vid lunchtid, 11.53, på måndagen blev en kvinna i 50-årsåldern utsatt för ett försök till våldtäkt i Vinsta.

Kvinnan ska ha blivit överfallen av två män vid en gång- och cykelväg nära Viltorpsbacken, när hon var ute och rastade sin hund.

– Jag har inga mer detaljer, det är ett försök till våldtäkt och inte fullbordat. Kvinnan är inte fysiskt skadad men mår väldigt dåligt, säger Carina Skagerlind på polisen.

Kvinna utsatt för våldtäktsförsök

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av platsen, men de kan inte uttala sig om denna då förundersökningen fortfarande pågår. Polisen ska även se över eventuellt kameramaterial från området.

– Det finns bland annat en tunnelbana i närheten, vi kommer titta igenom det materialet och inventera om det finns andra kameror i närheten, säger Carina Skagerlind.

Söker minst tre vittnen

Förutom detta söker polisen även vittnen till händelsen. På deras hemsida skriver de att de söker efter en man som kan ha sett brottet. Han ska enligt polisen ha varit klädd i tajta träningskläder och cyklade på en sportcykel.

Det ska även ha befunnit sig ett äldre par i närheten, som väntade på en buss nära lekplatsen Grötfatet. Paret ska ha pratat med kvinnan direkt efter brottet, men sedan lämnat platsen innan polisen kom dit.

– Det kan ha funnits ännu fler vittnen, men de tre kan vi peka ut direkt. Viktigt är att påpeka att de inte är misstänkta på något sätt, men vi bedömer att de kan ha uppgifter att lämna och vi vill gärna komma i kontakt med dem, säger Carina Skagerlind.

Går ut med signalement

Enligt de uppgifter som polisen har i nuläget ska de misstänkta ha varit två män i vuxen ålder, mörkhyade och haft kavaj på sig.

– Det är de uppgifter vi har, och om man har befunnit sig i området vid lunchtid ska man inte dra sig för att kontakta oss. Det kan vara en detalj som verkar obetydlig i sammanhanget, men man ska hellre ringa en gång för mycket än en gång för lite, säger Carina Skagerlind.

Hur vanligt är det med våldtäktsförsök mitt på dagen?

– Jag skulle säga att det är väldigt ovanligt vid den här tiden.

Den som har tips kan ringa 114 14.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt