Polisen söker vittnen till explosion på Söder

Flera fönsterrutor blåstes sönder när en detonation inträffade i ett trapphus vid Mariatorget i måndags natt. Ingen har ännu gripits och nu vädjar polisen efter tips och iakttagelser från allmänheten.

  • Publicerad 18:59, 22 nov 2018

Klockan 03.27 under natten till måndag fick polisen in flera samtal om en kraftig smäll vid Mariatorget.

Väl på plats konstaterades att en detonation hade skett i ett trapphus i en fastighet i området och nationella bombskyddet kallades in.

Inga personer skadades fysiskt i samband med explosionen, som inträffade högt upp i huset. Däremot blåstes flera fönsterrutor ut av smällen och ett stort område utanför fastigheten spärrades av i samband med den tekniska undersökningen.

Polisen har under veckan arbetat intensivt med att utreda händelsen, som är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse. På torsdagskvällen hade ännu ingen gripits och polisen vädjar nu till allmänheten om hjälp.

– Vi vill gärna har vittnesmål, om någon har gjort iakttagelser från midnatt till 03.30-tiden. Vi är särskilt intresserade av personer som har rört sig i området, eller om någon sett hur det här föremålet har kommit dit, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Det är ännu inte fastställt exakt vad detonationen bestod av. Men enligt uppgifter ska ett bilbatteri ha påträffats på platsen.

Polisen arbetar även med att försöka utreda eventuella motiv mot boende i fastigheten.

– Vi tittar brett helt enkelt. Men vi har inte fått några indikationer på att det skulle finnas hot riktade mot personer, säger Mats Eriksson.