Stureplan ska bli trafikfritt på helgerna. Foto: Sacharias Källdén

Polisen stänger av all biltrafik vid Stureplan

Polisen kommer att stänga av all biltrafik vid Stureplan under helgerna som en del i att stoppa kriminaliteten.

  • Publicerad 10:07, 7 maj 2018

Polisen vill minska kriminaliteten på Stureplan och har nu inlett ett projekt som innebär att man under tre helger stänger ner stora delar av Stureplan för trafik. Helgerna det gäller är tre i rad med start den 18 maj.

"Vi stänger av fordonstrafik exklusive linjetrafik, blåljusfordon samt boende till och från sina garage inom det avspärrade området fredag och lördag natt mellan klockan 00-06. Taxizoner upprättas i anslutning till det avspärrade området", skriver Östermalms kommunpolis Julia Larsson i ett mejl till StockholmDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Anledningen till avspärrningen är flera. En handlar om att göra det svårare för kriminella personer att uppehålla sig i området.

"Dels kommer vi få ett bättre flöde i linjetrafiken, få en säkrare trafikmiljö, radera flödet av svarttaxibilar i området, få en bättre arbetsmiljö för ordningsvakter, poliser, krögare etc. Även kriminellt bilburna individer som i dagsläget står med sina bilar utanför krogarna kommer att försvinna", skriver Julia Larsson.

Polisen lovar jobba för tryggare Stureplan

Det spärras av för trafik, enligt den blå linjen. Foto: Polisen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Robyn-fans tävlar om biljetter till hemligt gig

Nyheter Här möts de på Mariatorget för att interagera – med sina telefoner Nu på måndag är sista dagen för Robyn-fans att samla poäng till stjärnans hemliga gig i Stockholm. Så här går det till.söndag 21/10 20:00

Här byggs nya bron till Djurgården

Nyheter Då ska den vara klar Bygget av Folke Bernadottes bro som ska länka ihop norra och södra Djurgården är nu igång.söndag 21/10 9:02