Brandhärjades. Foto: Arkivbild

Polisen stärker upp efter brand i Sätra centrum

Natten mellan lördag och söndag utbröt en brand i Sätra centrum, som lämnade hela centrumet strömlöst. Nu stärker polisen upp i området.

  • Publicerad 09:15, 26 nov 2018

Strax innan klockan 23 natten till söndag började det brinna i en källarlokal i Sätra centrum. Kraftig rök uppstod och hela centrumet blev strömlöst när en elcentral förstördes i branden.

"Branden hade kunnat förstöra hela centrum om inte räddningstjänsten kommit dit snabbt", skriver polisen i Skärholmen på sin Facebooksida, där de efterlyser tips från allmänheten.

Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om mordbrand. Efter händelsen ska polisen nu stärka sin närvaro i Sätra.

– Eftersom det var ett allvarligt brott har vi satt in extra resurser för att jobba trygghetsskapande i området, både under gårdagen och i kväll, säger Robin, tjänstgörande operativ koordinator på Skärholmspolisen.

Vill se fler vuxna ute

Han vill inte uppge sitt efternamn eftersom han vanligtvis jobbar som spanare i området. Även i Vårberg ska polisen nu stärka upp sin närvaro.

– Där har det inte hänt något allvarligt, men vi har märkt av att det har varit lite dålig stämning. När sånt händer ser vi till att vara där extra mycket, säger han.

Han skulle vilja se fler vuxna som rör sig ute på kvällarna.

– Vi samverkar med socialtjänsten, fältare och ordningsvakter. Men det vi saknar mest i centrummiljöerna är föräldrarna till de ungdomar som hänger där. Och det gäller inte bara nu utan i stort sett alltid, säger han.

Artikeln uppdateras