I fredags kväll avlossades skott mot en bil vid Sångvägen i Jakobsberg. Nu söker polisen vittnen till händelsen som rubriceras som mordförsök. Foto: Sacharias Källdén

Polisen utreder mordförsök i Jakobsberg – söker vittnen

I fredags kväll kolliderade en bil med en cementpelare i Jakobsberg i samband med att skott avlossades mot bilen. Polisen söker nu vittnen till händelsen som rubriceras som mordförsök.

  • Publicerad 16:01, 7 jan 2019

Det var vid strax före klockan 18 i fredags som polisen fick larm om att en bil kolliderat med en cementpelare på Sångvägen i Jakobsberg. I samband med det ska flera skott ha avlossats mot bilen och minst en person ska ha sprungit från bilen efter kollisionen.

– Det har skjutits med ett skarpt vapen och det har inkommit en person till sjukhus med skador som vi har identifierat som målsägande. Det rör sig dock inte om skottskador utan skador efter själva bilolyckan, säger Martin Hertz, gruppchef för polisens utredningsgrupp team 2022, som arbetar mot grov organiserad brottslighet.

Han fortsätter:

– Vi bedömer att det rör sig om en uppgörelse i kriminella kretsar och därför är målsäganden inte så intresserad av att medverka i vår utredning. Vi vet inte om det var en eller flera personer i bilen men det är ingen annan person som har sökt sjukvård för skador som kan kopplas till händelsen.

Hur går ni vidare med utredningen om målsäganden själv inte vill medverka?

– Det är ingen ovanlig situation i vår värld, utan vi får jobba som i ett spaningsärende med tekniska analyser, vittnesmål, telefoner, övervakningskameror – det som finns till buds helt enkelt. Det är där vi hoppas på att nå framgång.

Enligt Martin Hertz har polisen genomfört dörrknackningar i området. Han uppmanar personer som kan ha sett eller hört något i området kring Sångvägen 48-60 runt 18 i fredags att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

– Det kan finnas personer som vi ännu inte har kommit i kontakt med. Bilen som krockade är grå av nyare modell. Har man sett någon annan bil som har lämnat snabbt eller på annat sätt inte känns hemmahörande där är man mer än välkommen att höra av sig, säger Martin Hertz.

Det finns ännu ingen misstänkt för händelsen.

Stockholm Direkt