Vällingbypolisen varnar nu för mobilskal som ser ut som pistoler. Foto: Skärmdump från Vällingbypolisens Facebook/ Mikael Andersson

Polisen varnar för nya mobilprylen

Igår gick Vällingbypolisen ut med en varning för mobilskal som är formade som en pistol. "Det är inte olagligt men det kan uppstå olämpliga situationer", säger polisen.

  • Publicerad 16:55, 18 okt 2018

Efter att polisen blivit uppmärksammade på att det finns företag som säljer mobilskal som är formade som pistoler, går de nu ut med en varning på sin Facebooksida.

– Underredet på skalet är väldigt pistolliknande och om det sticker upp ur en bakficka ser det ut som en pistol. Det är inte olagligt men olämpligt eftersom det kan leda till olämpliga situationer. Till exempel om butikspersonal skulle se det och bli rädda, säger Ola Österling, pressekreterare hos Stockholmspolisen.

Har ni haft några incidenter med dessa mobilskal?

– Just mobilskal kan jag inte uttala mig om men jag vet att vi har haft situationer med leksaker och kopior som ser väldigt mycket ut som original och därför vill vi gå ut och varna för detta.

Per Österling säger dock att polisen inte ska ha uppmärksammat att det skulle vara en ny trend att köpa dessa mobilskal, utan att varningen kommer efter att de har sett att de säljs. Han säger också att varningen inte gäller specifikt i Västerort utan i hela Stockholm.

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00

Bostadsbolagen hårdgranskar svartuthyrning

Bostad ✓Anställt speciella utredare ✓Så många blir av med lägenheten ✓Ny lag kan ge fängelse eller böter Riktade insatser och heltidsanställda som utreder oriktiga hyresförhållanden. Stadens bostadsbolag säger varje år upp hundratals hyreskontrakt till följd av svartuthyrning. Samtidigt kan en ny lag...fredag 19/4 9:00

Vi är Västerort