Vällingbypolisen varnar nu för mobilskal som ser ut som pistoler. Foto: Skärmdump från Vällingbypolisens Facebook/ Mikael Andersson

Polisen varnar för nya mobilprylen

Igår gick Vällingbypolisen ut med en varning för mobilskal som är formade som en pistol. "Det är inte olagligt men det kan uppstå olämpliga situationer", säger polisen.

  • Publicerad 16:55, 18 okt 2018

Efter att polisen blivit uppmärksammade på att det finns företag som säljer mobilskal som är formade som pistoler, går de nu ut med en varning på sin Facebooksida.

– Underredet på skalet är väldigt pistolliknande och om det sticker upp ur en bakficka ser det ut som en pistol. Det är inte olagligt men olämpligt eftersom det kan leda till olämpliga situationer. Till exempel om butikspersonal skulle se det och bli rädda, säger Ola Österling, pressekreterare hos Stockholmspolisen.

Har ni haft några incidenter med dessa mobilskal?

– Just mobilskal kan jag inte uttala mig om men jag vet att vi har haft situationer med leksaker och kopior som ser väldigt mycket ut som original och därför vill vi gå ut och varna för detta.

Per Österling säger dock att polisen inte ska ha uppmärksammat att det skulle vara en ny trend att köpa dessa mobilskal, utan att varningen kommer efter att de har sett att de säljs. Han säger också att varningen inte gäller specifikt i Västerort utan i hela Stockholm.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan Östermalm få nytt 18-våningshus

Nyheter Bostäder åt Försvarsmakten planeras på lekplats – grannar mobiliserar För att lösa försvarsmaktens stora behov av nya lägenheter har stiftelsen MHS Bostäder lämnat in en planansökan till stadsbyggnadskontoret. Bland förslagen finns bland annat ett 18 våningar högt hus...måndag 21/1 20:00

Så påverkas Stockholms skolor av nya regeringen

Nyheter Det här innebär dagens regeringsförklaring: ✓Mobilförbud ✓Tidigare betyg ✓Stopp för religiösa friskolor Mobilförbud, betyg från årskurs fyra, stopp för religiösa friskolor och hårdare tag mot mobbare. Det är några av förändringarna som den nya regeringen vill driva igenom.måndag 21/1 17:44