Vällingbypolisen varnar nu för mobilskal som ser ut som pistoler. Foto: Skärmdump från Vällingbypolisens Facebook/ Mikael Andersson

Polisen varnar för nya mobilprylen

Igår gick Vällingbypolisen ut med en varning för mobilskal som är formade som en pistol. "Det är inte olagligt men det kan uppstå olämpliga situationer", säger polisen.

  • Publicerad 16:55, 18 okt 2018

Efter att polisen blivit uppmärksammade på att det finns företag som säljer mobilskal som är formade som pistoler, går de nu ut med en varning på sin Facebooksida.

– Underredet på skalet är väldigt pistolliknande och om det sticker upp ur en bakficka ser det ut som en pistol. Det är inte olagligt men olämpligt eftersom det kan leda till olämpliga situationer. Till exempel om butikspersonal skulle se det och bli rädda, säger Ola Österling, pressekreterare hos Stockholmspolisen.

Har ni haft några incidenter med dessa mobilskal?

– Just mobilskal kan jag inte uttala mig om men jag vet att vi har haft situationer med leksaker och kopior som ser väldigt mycket ut som original och därför vill vi gå ut och varna för detta.

Per Österling säger dock att polisen inte ska ha uppmärksammat att det skulle vara en ny trend att köpa dessa mobilskal, utan att varningen kommer efter att de har sett att de säljs. Han säger också att varningen inte gäller specifikt i Västerort utan i hela Stockholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Ser du var de gamla stockholmarna är?

Quiz Frågesport! Stockholm är alltid vackert men frågan är om det inte var ännu lite vackrare förr. Känner du igen platserna?lördag 17/11 9:22

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30