Polisen vill ha tips efter mordförsöket

En man i 40-års åldern sköts i går kväll i ett bostadsområde i Skogås. Polisen vädjar nu till allmänheten att tipsa om man har sett något.

  • Publicerad 14:26, 15 jan 2020

Det var klockan 22.02 på tisdagskvällen som polisen larmades om en skjutning i Skogås. Enligt vittnen var polisen snabbt på plats och påträffade en man i 40-årsåldern med skottskador. Mannen fördes till sjukhus där hans tillstånd initialt bedömdes som allvarligt.

Man skjuten i Skogås – en person anhållen

Polisen kommer under de närmsta dagarna att genomföra en trygghetsinsats i Skogås med tanke på det inträffade.

– Vi har fler poliser i området för att öka tryggheten, svara på frågor och samla in vittnesuppgifter. Kom gärna fram och prata med oss om vad som hänt eller om du reagerat på något avvikande, säger Johan Andersson, lokalpolisområdeschef Huddinge, i ett uttalande.

Kommunen inkopplad

För att öka tryggheten samarbetar polisen med Huddinge kommun. När HuddingeDirekt når kommunens säkerhetssamordnare, Catarina Klockerud, är hon på väg till ett möte med polisen med anledning av det inträffade.

– Vi samverkar med polisen hela tiden vid de här händelserna. Vad vi bland annat gör från kommunens sida är att titta på händelsen utifrån polisens bedömning vad det kan tänkas röra sig om och agerar utifrån det, säger hon.

Vad kommer ni att göra i detta specifika fallet?

– Det handlar mycket om bedömningen från varje situation. Mycket kommer att klarna efter mötet med polisen. Vi kommer diskutera detta ytterligare imorgon också, då vi har vårt samverkansmöte med flera aktörer.

Kort efter skjutning greps en man i 25-års åldern i närheten av brottsplatsen. Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Foto: Mattias Kling