Polisens bilder på Rolexrånaren i Stockholm

Sedan i somras har den så kallade Rolex-rånaren skapat stor oro i centrala Stockholm. Nu släpper polisen en övervakningsfilm och hoppas på allmänhetens hjälp.

  • Publicerad 11:40, 1 nov 2018

Sedan i somras har minst sex personer i området kring Karlaplan på Östermalm hotats med pistol och rånats på dyrbara smycken och klockor. I torsdags slog den så kallade Rolexrånaren till igen – men den här gången på Kungsholmen.

Pistolrånare härjar på Östermalm

Nu vänder sig polisen till allmänheten för att identifiera gärningsmannen. I kvällens avsnitt av Efterlyst, som sänds klockan 20 i TV3 och Viafree, visas en övervakningsfilm där den misstänkte rånarens syns. Julia Larsson, kommunpolis på Östermalm, medverkar i programmet.

– Det vi vet är att han är någonstans mellan 30-40 år, ca 180 cm lång, har varit mörkt klädd vid de här tillfällena och haft en axelremsväska. Vi har en förhoppning om att kunna lösa det här relativt snart men vi behöver allmänhetens hjälp, säger hon i programmet och uppmanar samtidigt folk som gjort iakttagelser att höra av sig till Efterlyst.

Polisen vill stänga av Stureplan för trafik

Då StockholmDirekt för två veckor sedan intervjuade Julia Larsson om rånen uppmanade hon allmänheten att vara extra uppmärksam.

– Vi tycker inte att det finns anledning att vara rädd, men var vaksam när någon går efter dig och håll koll på vem du släpper in i trapphuset, sa hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förhoppningsfull. Kommunpolisen Julia Larsson tror på en snar lösning, men behöver allmänhetens hjälp. Foto: Viktor Gårdsäter / Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33