Polisens bilder på Rolexrånaren i Stockholm

Sedan i somras har den så kallade Rolex-rånaren skapat stor oro i centrala Stockholm. Nu släpper polisen en övervakningsfilm och hoppas på allmänhetens hjälp.

  • Publicerad 11:40, 1 nov 2018

Sedan i somras har minst sex personer i området kring Karlaplan på Östermalm hotats med pistol och rånats på dyrbara smycken och klockor. I torsdags slog den så kallade Rolexrånaren till igen – men den här gången på Kungsholmen.

Pistolrånare härjar på Östermalm

Nu vänder sig polisen till allmänheten för att identifiera gärningsmannen. I kvällens avsnitt av Efterlyst, som sänds klockan 20 i TV3 och Viafree, visas en övervakningsfilm där den misstänkte rånarens syns. Julia Larsson, kommunpolis på Östermalm, medverkar i programmet.

– Det vi vet är att han är någonstans mellan 30-40 år, ca 180 cm lång, har varit mörkt klädd vid de här tillfällena och haft en axelremsväska. Vi har en förhoppning om att kunna lösa det här relativt snart men vi behöver allmänhetens hjälp, säger hon i programmet och uppmanar samtidigt folk som gjort iakttagelser att höra av sig till Efterlyst.

Polisen vill stänga av Stureplan för trafik

Då StockholmDirekt för två veckor sedan intervjuade Julia Larsson om rånen uppmanade hon allmänheten att vara extra uppmärksam.

– Vi tycker inte att det finns anledning att vara rädd, men var vaksam när någon går efter dig och håll koll på vem du släpper in i trapphuset, sa hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förhoppningsfull. Kommunpolisen Julia Larsson tror på en snar lösning, men behöver allmänhetens hjälp. Foto: Viktor Gårdsäter / Sacharias Källdén