Polisen satsar extra resurser för att motverka inbrott under sportlovet. Foto: Mostphotos

Polisens extrasatsning i veckan: "De vet att vi har lov"

Under sportlovsveckan ökar polisen i lokalpolisområde Täby sin synlighet i bostadsområden i syfte att förebygga inbrott. Detta gäller även Danderyd, Vallentuna, Åkersberga och Vaxholm.

  • Publicerad 15:37, 27 feb 2018

– Vi vet att många åker bort på sportlovet och lämnar sina hus obebodda. Då är det angeläget för oss att ordna fram mer resurser, säger Per Åkermark, kommissarie.

– Jag är övertygad om att gärningsmän som håller på med den här typen av brott har koll på när vi har våra lov. De rekognoserar innan och då kan det vara lätt att se om det är obebott.

Anpassar resurser

Förutom att samverka med grannstödsbilen kommer polisen att jobba mer synligt och närvarande i områden där det varit inbrott tidigare.

– Men såklart också där vi kan tänka oss att det kommer att ske inbrott. Utifrån rådande lägesbild anpassar vi resurser till de områden där vi tror att gärningsmännen kan verka, säger Per Åkermark.

– Det är viktigt att grannar hjälps åt, att man kanske skottar åt varandra, borstar bort lite snö från brevlådan, tar in posten, ställer sin bil på grannens uppfart.

Förhållandevis lugnt

Under helgen som var skedde några inbrott. Enligt polisen har det annars varit förhållandevis lugnt några veckor bakåt i tiden.

– Det har varit inbrott men vi hade en period i januari då det var väldigt många inbrott, bland annat i Danderyd, Täby och i viss mån Vallentuna och Österåker, säger Per Åkermark.

– Vi tror att det är inresta ligor. Det har vi belägg för också, i samband med att vi frihetsberövat individer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm