Över 15 000 personer har reagerat på Facebookinlägget som de två överfallna polisernas skrev i torsdags. Foto: Erik Simander/Skärmdump Facebook

Polisens ord efter överfallen i Stockholm

I torsdags blev två poliser, på två olika platser, överfallna och attackerade i Stockholm. Nu kommenterar polisen händelsen.

  • Publicerad 15:39, 1 sep 2017

En polis blev i torsdags överfallen och attackerad på Medborgarplatsen.

Polisman misstänks knivskuren i Björns trädgård

Tidigare samma dygn var en av polisens hundförare ytterst nära att skadas allvarligt vid Valla Torg i Årsta, då en person slängde en stor sten mot henne från tolfte våningen.

Ola Österling är sektionschef på Stockholmspolisens rytteri- och hundenhet. Han har varit djupt involverad i ärendet. Nu kommenterar han vad som hände.

– Det var nära att min kollega fick sätta livet till i torsdags, säger han.

Det som hände var att hundföraren höll på att packa ihop utrustningen och fällde upp bakluckan för att ta skydd mot regnet. Då smällde det bara till.

En stor sten kastades från tolfte våningen och slog rakt ner i bakluckan precis ovanför hennes huvud.

Ytterligare en Stockholmspolis attackerad – rubriceras som mordförsök

– Det blev en explosion av glaskross och stenen landade sedan precis bredvid hennes fötter, säger Ola Österling.

Efter händelsen gick en av hennes kollegor ut på hundenhetens Facebookssida om skrev om händelsen. Tusentals personer har gillat, delat och kommenterat inlägget.

– Det är många som är intresserade av vårt arbete. När vi lägger upp saker brukar vi få stor spridning. Gensvaret nu var stort. Till viss del vägs det upp mot det hat vi får utstå. Det är jättetrevligt att få stöd och så fina kommentarer, säger Ola Österling.

Så ska staden hantera gatubarnen

Poliserna utsätts för både hot och våld i sitt yrkesutövande. Men den här händelsen sticker ändå ut.

– Ja, det gör den, för det här hände vid Valla torg i Årsta, ett lugnt område. Det hör verkligen inte till vanligheterna, säger han.

Facebookinlägget läser du här

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.