Polisens plan för det nya trygghetscentret

Nu har det nya trygghetscentret invigts i Upplands-Bro. Bra, tycker polisen.

  • Publicerad 10:53, 17 feb 2020

Det kommer inte sitta poliser på
nätterna här, redo att rycka ut

Folk trängdes i Brohuset i väntan på att kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos skulle komma och inviga det nya trygghetscentret med traditionell bandklippning. Det hann bli lite nervöst bland övriga ansvariga när Kjos var sen, men sisådär en sju minuter över tre på eftermiddagen klev han in och höll ett kort tal.

– Det här är en bra dag. Inte så till motto att vi tvingas jobba med trygghetsarbete, att vi måste fokusera på det. Det är inte bra, men det är bra att vi skapar en samling kring trygghetsfrågor, sa han bland annat.

Lokalpolisen Magnus Nilsson, som höll i bandet när det klipptes, ser mycket positivt på att kommunen nu får ett trygghetscenter.

– Det är ett väldigt bra initiativ. Det är ett väldigt tydligt symbolvärde, förutom att man då förhoppningsvis kan få ut väldigt bra synergieffekter, att man får ihop olika verksamheter som kan jobba tätare tillsammans och visa att man tar de här frågorna på allvar, säger han.

Vill möta medborgarna

Invigningen lockade som sagt mycket folk och det var i det närmaste feststämning över det hela. Vardagen är något annat.

– Precis. Och då ska man ha en verksamhet som fungerar och jag tror att det här har goda förutsättningar att utvecklas till någonting som blir riktigt bra för kommunen.

Hur kommer polisen att arbeta härifrån?

– Initialt kommer vi finnas här ett par timmar i veckan när vi sedan tidigare har sagt att vi ska finnas ute för att medborgarna ska kunna möta oss. Varannan vecka har vi också operativa samverksansmöten som vi ansvarar för när vi träffar ett antal människor i olika funktioner ute i kommunen för att ta reda på vad som har hänt och vad som är på gång, alltså delge varandra information. Det kommer vi också ha här.

– Sedan får vi se. Möten, aktiviteter och liknande som vi ansvarar för ska vi försöka styra så mycket det bara går till att vi är här.

Magnus Nilsson vill samtidigt klargöra något så att det inte finns några missförstånd. Trygghetscenter är inte någon polisstation.

– Det är inte syftet. Det kommer inte sitta poliser på nätterna här, redo att rycka ut. Det här handlar om en tydligare samverkan.

Stor stöld av fälgar

Tre ton aluminiumfälgar stals i helgen i Bålsta. Tjuvar klättrade in på Bålsta Bildemo och stal fälgar i massor.måndag 25/5 11:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt