Minnesplats. Eric Torells död engagerade hela landet. Foto: Sacharias Källdén

Poliserna som sköt Eric Torell hyllas av kollegor

Många kritiserade polisens agerande i samband med den tragiska dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell. Men i en sluten Facebook-grupp hyllas poliserna av sina kollegor, avslöjar Expressen.

  • Publicerad 12:08, 7 dec 2018

Det var i somras som Eric Torell, en 20-årig man med downs syndrom, sköts till döds av polis i Vasastan. Han hade då rymt hemifrån och höll ett leksaksvapen i sin hand när polisen öppnade eld. 25 skott avlossades och många kritiska röster menade att polisens övervåld var oacceptabelt.

Nu berättar Expressen att poliserna som dödade Eric Torell hyllas i en sluten Facebook-grupp.

"Jag hoppas innerligt att alla kolleger hade fattat samma beslut som ni" och "ni är en heder för kåren" står det i ett inlägg som gillats av fler än 500 personer.

Känslosamt när Eric Torell begravdes

Enligt tidningen heter gruppen UMF (underbetalda, missnöjda och förbannade) och har 7 500 medlemmar som främst är nuvarande eller tidigare poliser.

I gruppen ifrågasätts även Eric Torells föräldrar som i flera kommentarer får skulden för dödsskjutningen.

– Det är svårt att hantera alla känslor när jag hör det här. Jag blir förvånad av att de hyllar sig själva och hoppas att ingen polis i framtiden någonsin igen kommer agera likadant, säger Erics mamma Katarina Söderberg till Expressen.

Polisen sågar ner träd där Eric Torell sköts till döds