Inbrott. En polishelikopter var med i sökandet av inbrottstjuven som verkade i Kevinge under måndagskvällen. Foto: Håkan Kjellgren

Polishelikopter sattes in efter inbrott i Danderyd

Två inbrott och ett försök till inbrott under måndagen ledde till att polisen kallade in både hundpatrull och helikopter i sökandet av gärningspersonen. På kvällen hade man dock ingen misstänkt.

  • Publicerad 09:09, 30 okt 2018

Under tidig måndagskvällen kallades polis till ett bostadsområde i Kevinge vid 17-tiden.

– Anmälaren hade hört glaskross i en byggnad. Någon hade brutit upp ett fönster, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Polisen åkte till platsen. Man sökte efter inbrottstjuven med både hundpatrull och helikopter.

– Det slutar med att man upprättar två anmälningar om grova stölder genom inbrott, vilket innebär att vi konstaterar att personen i fråga har varit inne i lägenheten, säger Per Fahlström.

Förutom dessa två upprättas en tredje anmälan om försök till inbrott.

– Det framgår inte i polisrapporten vad för typ av bostäder det rör sig om, men det verkar vara lägenheter, säger Per Fahlström.

Under måndagskvällen hade man ingen misstänkt eller gripen förövare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Föräldrar köar till populära friskolan- redan när barnen föds

Nyheter ”Vet att det är hård konkurrens om platserna” I början av nästa år väntar skolval i alla kommuner i Sverige. I Täby har en del föräldrar redan börjat tänka på valet – flera år innan barnen ens är i skolåldern.fredag 16/11 16:44

Hélène sjunger in julen – i duett med Sissel Kyrkjebø

Nyheter Blev utvald Av 250 anmälda valdes Vallentunabon Hélène Eidsheim Westlund ut. Nu ska hon sjunga duett på en julkonsert i Filadelfiakyrkan.fredag 16/11 15:30