Foto: Mostphotos/Michael Hoffman

Polishund hittade militära vapen i Söderort

I söndags hittade polisens narkotikahund ett större antal automatvapen, sprängmedel och kilovis med narkotika i en bil i ett parkeringshus i Skärholmen.

  • Publicerad 17:05, 9 apr 2018

– I bilen hittades bland annat automatvapen ämnade för att användas i krig. Vi hittade dessutom sprängmedel, jaktvapen, pistoler, ammunition och kilovis med narkotika av olika sorter, säger utredningsledare Jonas Lindberg, på grova brottsektionen hos Polisen i Stockholm i ett pressmeddelande.

Det var i söndags som en grupp civila poliser gjorde ett rutinmässigt narkotikasök i ett stort parkeringsgarage i anslutning till ett bostadshus i stadsdelen Skärholmen.

– De hade tid över och kontaktade hundförare med narkotikahund för att patrullera av det här garaget. Hunden markerade mot en bil varpå vi gjorde en husrannsakan, säger Jonas Lindberg till SkärholmenDirekt.

Enligt uppgifter till SkärholmenDirekt rör det sig om stora mängder cannabis och kokain, utöver stora mängder militära vapen.

En man gripen

En man greps i samband med tillslaget och är nu också annhållen på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Förundersökningen är precis påbörjad men i nuläget pekar mycket mot ett visst kriminellt nätverk. Mer kan jag inte berätta i nuläget men det är oerhört positivt att vi fått bort så här mycket vapen och narkotika från gatan i ett svep. De hade kunnat göra stor skada i fel händer, säger Jonas Lindberg.

Mannen är tidigare inte dömd, men han är känd sen tidigare av Skärholmspolisen, enligt Jonas Lindberg.

Lokalt kriminellt nätverk

Polisen jobbar för att spränga det kriminella nätverket som är aktivt i Skärholmen.

– Det är ett slag som kostat dem en hel del pengar och arbete. Det är fynd som är väldigt bra att vi tar från gatan.

Här säljs knark öppet – framför polisen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.