Klarakvarteren har under en tid haft problem med mycket kriminalitet, bland annat droghandel. Foto: Mostphotos

Polisinsats i City ska "återta kvarteren”

Polisen har genomfört en akut insats för att återta ett antal kvarter och skapa trygghet.

  • Publicerad 07:47, 3 nov 2017

Det är på de västra delarna av Klarabergsgatan, Klara kyrka och kyrkogården, Centralstationen och förbindelsegången till T-centralen som polisen satsat hårt på ökad närvaro och förbättrat samspel med butiksinnehvavare.

Målet är enligt polisen ”att återta Klarakvarteren” och få bort mycket av den kriminalitet som växt i området. Klarakvarteren har länge haft problem med öppen droghandel, missbruk, ordningsstörningar och bråk.

– Något behövde göras för att återta marken och göra Klarakvarteren trygga för allmänheten och för dem som arbetar där, säger Måns Gauffin, kommunpolis och biträdande polisinsatschef i lokalpolisområde Norrmalm, på polisens hemsida.

Resultat direkt

Klarakvarteren har snabbt blivit tryggare, men till viss del har ordningsstörningarna istället flyttat ner på Vasagatan och på Centralstationen.

– Även om delar av brottsligheten kan ha flyttat på sig, kan brottsligheten totalt sett ha minskat, säger Måns Gauffin.

Polisen kommer ha fortsatt extra bevakning på området.

Polisinsatsen i Klara

Polisen har samarbetat med: Socialförvaltninge, Ungdomsjouren, Uppsökarenheten, Kulturförvaltningen, Kulturhuset City i samverkan, MTR och Åhlens

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.