En man dog till följd av skottskador under måndagskvällen. Foto: Sacharias Källdén

Polisjakt efter mord i Danderyd i natt

Under måndagskvällen larmades polisen till Stocksund där en man anträffats skottskadad. Mannen avled senare till följd av sina skador.

  • Publicerad 08:27, 20 aug 2019

Klockan 20:22 under måndagskvällen larmades polisen och räddningstjänsten till Stocksund. På Stockholmsvägen påträffades en skottskadad man och platsen spärrades av.

På platsen påträffade polisen hylsor.

En timme efter att larmet inkom till polisen, avbröts de livräddande åtgärderna på mannen då hans liv inte gick att rädda.

Mannen var i 50-års åldern och anhöriga är underrättade.

Polisen bedriver en förundersökning gällande mord.

Ingen gripen

Enligt Aftonbladet har ingen misstänkt person gripits, trots stora insatser under tisdagsnatten. I jakten på mördaren använde sig polisen av hundpatrull och helikopter.

– Vi jobbar med informationsinhämtning, en teknisk undersökning ska genomföras och vi förhör vittnen. Vi har en del personal i uniform där. Även fyrbenta deltar i detta, sa Towe Hägg under kvällen till tidningen.

Inget mer

När StockholmDirekt ringer polisen vid 08:15 tiden under tisdagsmorgonen är de mycket förtegna.

– Vi kan inte säga mer än det som redan ligger ute. Men vi kommer med mer information senare idag, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisen region Stockholm.

UPPDATERING 11.14

Tre anhållna efter mordet i Stocksund

Blomdörren ledde Charlotta till Markims kvinnohistoria

Nyheter "Det fanns en själ i huset när vi flyttade hit" Vad döljer sig bakom den blommiga dörren i det gamla huset i Markim? Det visar sig vara en envis konstnärinna som lämnade avtryck i bygden under sin livstid. Charlotta Didriksdotter Sjöberg, som...fredag 13/9 16:24

I Danderyd är varannan bil extra tung

Nyheter 48 procent av bilarna väger mer än 1,5 ton I Danderyd kör knappt varannan person en motorstark bil, åtminstone om man ser till den statistik som länsstyrelsen har tagit fram.fredag 13/9 16:18
Stockholm Direkt