Foto: arkivfoto: Andreas Jennische

Politiker ger tumme upp – nu vill Bredängsartist starta bastuförening

Politikerna i Skärholmen ger tummen upp till en bastu vid Sätrabadet. Det gläder artisten och Bredängsbon Uje Brandelius som tänker hjälpa till genom att starta en bastuförening. "En bastu skulle höja livskvaliteten för oss som bor här", säger han.

  • Publicerad 15:57, 24 dec 2017

I höstas fick Skärholmens stadsdelsnämnd ett medborgarförslag om att anlägga en bastu på Sätrabadet. Nu har politikerna godkänt att frågan utreds vidare.

– Vi tror att en bastu skulle passa på stranden, säger Irma Ortega på Skärholmens stadsdelsförvaltning som fått i uppdrag att under 2018 se över förutsättningarna för en bastu på badplatsen.

Tumme upp för bastu vid Sätrabadet

Stadsdelsförvaltningens uppgift är att ta reda på hur en bastuanläggning skulle kunna finansieras se ut och drivas – och inte minst – om intresset för en bastu finns bland Skärholmsborna. Och det verkar det göra – åtminstone om man frågar artisten och Bredängsbon Uje Brandelius.

– Jag har pratat med många på Facebook som är jättepositiva till förslaget. En bastu är ju ett spa för både kropp och själ, säger han.

Bastuförening

Nu siktar Uje Brandelius på att starta en bastuförening redan innan nyår. Tanken är att den i framtiden ska kunna sköta driften av bastun på ett smidigt sätt.

– Sedan hoppas jag naturligtvis att föreningen får vara med och tycka till om hur bastun ska utformas. Vi bastuentusiaster vet ju bäst själva hur vi vill ha det.

Dröjer till 2019

Irma Ortega bedömer att det åtminstone dröjer till 2019 innan anläggningsarbetet skulle kunna påbörjas.

Uje Brandelius hoppas att en manstark bastuförening kan skynda på processen.

– Sedan är det bra att jag blir kontaktad av tidningen så att jag får eld i baken och startar den där föreningen!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.