STÄNGS. Förskolan Skogsmarken på Stora Essingen stängs. Foto: Karin Nilsson

Politiker-ilskan i stadsdelsnämnden efter förskolebeslut: "Jag skäms"

Oppositionen gillade inte att den styrande majoriteten sa nej till tre medborgarförslag om förskole-lösningar på Stora Essingen.

  • Publicerad 06:00, 26 aug 2016

Sammanträdena i stadsdelsnämnden brukar för det mest gå lugnt till. Men igår hettade det åtminstone till lite mer än vanligt. Orsaken? Beslut på tre medborgarförslag från föräldrar för att ersätta förskolan Skogsmarken, som snart stängs.

Den styrande majoriteten beslutade enligt förvaltningens förslag, att avslå alla tre förslagen.

Oppositionen ville däremot att alla ärenden skulle skickas tillbaka till förvaltningen eftersom de inte tyckte att förvaltningen hade svarat tillräckligt utförligt, bland annat kring vilka platser som stadsdelen utrett när de undersökt ersättningslokaler. De var heller inte nöjda med kommuniceringen mot föräldrarna.

De tre besluten fick Ian Dickson Lauritzen (M) att reagera ilsket direkt efteråt.

- Här sitter vi och andra och vill att förvaltningen ska motivera sina svar bättre, men ni vill inte ens göra det. Jag skäms över nämndens dåliga stil, sa han efter beslutsprocessen där oppositionen reserverade sig i samtliga tre ärenden.

Nämndens ordförande Arvid Vikman (S) replikerade:

- Jag tycker det är en sak att vi måste titta på de långsiktiga lösningarna och det är bra att vi behandlar de här förslagen nu. Men frågan om dialog är inte död med det, sa han.

På plats fanns även två av föräldrarna bakom förslagen, som även skickat ett långt brev till nämndledamöterna inför mötet. Även de var besvikna över besluten men även motiveringarna bakom avslagen och menade att även om beslutet hade blivit detsamma hade det "känts som att deras förslag hade tagits på större allvar om de motiverat det bättre".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mopsar mobiliseras mot bygge på Söder

Nyheter Hundra hundar att vänta Bygget av 20 nya lägenheter i den nuvarande hundrastgården intill Nytorget har stött på patrull i grannskapet. Nu väntas hundra hundar sluta upp i en protestaktion.måndag 21/5 13:05

Brand i anrik krog i Vasastan

Nyheter "Många stammisar oroliga" Tennstopet drabbades av en brand i helgen. Ingen person ska ha kommit till skada men krogen tvingas ha nedre matsalen stäng – i övrigt är det "business as usual" hälsar restaurangchefen.måndag 21/5 11:01