Maria Antonsson (MP) är trött på "stuprörstittande" kring situationen med indragna busshållplatser på Värtavägen. Foto: Miljöpartiet / Johann Bernövall

Politiker kräver krismöte om stombuss 1

Äldre Östermalmsbor har tröttnat på de indragna hållplatserna för buss 1. I torsdags satte de press på stadsdelens politiker – som i sin tur nu kräver att landstinget agerar.

  • Publicerad 12:05, 28 nov 2017

"Buss 1 är den nya ättestupan", utbrast en kvinna och fick applåder från åhörarna. De engagerade Östermalmsborna som velat få till stånd en minibuss för att kompensera för de indragna busshållplatserna har tröttnat på att ingenting händer. På stadsdelsnämndens möte i förra veckan tog de chansen att säga sitt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Cykelbanearbetet på Värtavägen upplever de går långsamt och många äldre har svårt att ta sig till Fältöversten för att handla när ordinarie busshållplatser är indragna. Många blir isolerade eftersom de inte har råd med taxi.

Har försökt ordna buss

Under mötet i stadsdelsnämnden kom det fram att stadsdelen själva försökt ordna en minibuss som man själva ville finansiera, men att detta var juridiskt omöjligt då det bryter reglementet.

– Jag har försökt ordna det genom att prata med trafikkontoret, men de säger att det inte är förenligt med kommunallagen. Reglerna säger att landstinget ansvarat för detta och det ligger inte inom vårt uppdrag, säger Maria Antonsson (MP), ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon har dock inte gett upp, utan kallar nu till ett krismöte för att få till en lösning på situationen.

– Vi måste alla samarbeta kring det här. Stadsdel, stad och landsting. Det har varit mycket stuprörstittande i det här fallet, men nu måste vi ta tag i det här för medborgarnas skull. Vi kommer att skicka en skrivelse till trafikförvaltningen i landstinget och kalla till ett rundabordssamtal med alla involverade parter, säger Maria Antonsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00

Vattenvarning vid Smedsuddsbadet

Nyheter För höga halter av bakterier – men stockholmarna badar på ändå Vattnet vid Smedsuddsbadet är "otjänligt" och staden avråder från att bada, men när StockholmDirekt besökte stranden badades det för fullt.onsdag 18/7 17:34