Arningeleden och Jarla bankes väg

Politiker kräver lösning vid Jarlabankes väg

Igår skickade styrande politiker från Täby och Vallentuna kommun ett brev till Trafikverket där de kräver åtgärder vid Jarlabankes väg och Arningevägen. Detta efter att Trafikverket beslutat att inte göra några åtgärder vid vägen.

  • Publicerad 16:38, 15 okt 2019

Som TäbyDirekt tidigare skrivit är flera boende oroade över trafiksituationen vid Jarlabankes väg och Arningevägen som idag är hårt trafikerad.

I takt med bygget av dubbelspår på Roslagsbanan mellan Täby kyrkby och Kragstalund förväntas problemet bli större då Jarlabankes väg stängs av för att byggas om till en järnvägsbro. De bilister som bor öster om överfarten kommer då att ledas ut mot Arningevägen. Det i sin tur förväntas orsaka trafikproblem i området.

Kampen om osäkra Arningevägen fortsätter

Både Täby kommun och Vallentuna kommun har sedan tidigare haft diskussioner med Trafikverket om lösningar som kan skapa bättre framkomlighet och säkerhet i korsningen.

Rondellen fick nej

De har bland annat föreslagit en rondell i korsningen och Täby kommun har även sagt att de själva kan bekosta den själva. Men Trafikverket sa då nej.

I början av september hade kommunerna ett till möte med Trafikverket för att diskutera temporära lösningar, så som en tillfällig rondell och hastighetsbegränsningar på Arningevägen.

Kommunerna och Trafikverket var då eniga om att det fanns brister vid korsningen. Men enligt kommunerna kom den 10 oktober beskedet från Trafikverket att de inte tänker vidta några åtgärder vid korsningen.

Politiker ställer krav på åtgärder

Igår skickade därför kommunstyrelsens ordföranden i Täby och Vallentuna, Erik Andersson (M) och Parisa Liljestrand (M), ett brev till Trafikverkets regiondirektör Helena Sundberg. I brevet kräver de att Trafikverket hittar lösningar.

– Vi anser att det därför är anmärkningsvärt att Trafikverket, i denna situation med tillfälligt ökad belastning, inte tillåter några åtgärder i korsningen när den framtagna trafikutredningen pekar på en betydande kapacitetsbrist som indirekt ökar risken för olyckor, säger Erik Andersson (M) och Parisa Liljestrand i ett pressmeddelande.

TäbyDirekt söker Trafikverket.

QUIZ Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Testa dina kunskaper i vårt quiz Nu är sportlovet här! Men isarna har inte lagt sig och snön gör inte trädgrenarna tunga. Så ta det lugnt i stället, gör en kopp te och utmana vännen, sambon eller barnen på ett sportlovsquiz.fredag 21/2 16:05

Nytänt hopp om ny slalombacke i Norrort

Nyheter Beslut kan komma innan sommaren Täby slalomklubb hoppas att en skidbacke i Ullnabacken är inom räckhåll när beslut från Mark- och miljödomstolen kommer.fredag 21/2 16:03
Stockholm Direkt