Under torsdagen hade stadsdelsnämnden möte i Alviks kulturhus. Trafiklösningar för Alvik östra var kvällens samtalsämne. Foto: Jonna Claesson

Politiker överens: Fixa trafiken innan nya Alvik byggs

Hur ska trafiken lösas under byggnation av Alvik östra? Det diskuterades igår torsdag när politikerna i Bromma stadsdelsnämnd hade möte.

  • Publicerad 11:39, 29 mar 2019

Området kring Alvik ska växa och bli en förlängning av innerstan med en blandning av kontor, service och bostäder, vilket StockholmDirekt skrivit om tidigare.

SE BILDERNA: Så blir Alviks nya bostadskvarter

En fråga som diskuterats flitigt de senaste månaderna är hur trafiken i Alvik ska lösas under byggnationen. Bland annat har Liberalerna i Bromma, som generellt ställt sig positiva till förslaget, bett om att få se konkreta trafiklösningar innan någon spade sätts i marken.

Frågan gällande trafiken dök även upp under gårdagens allmänna frågestund på nämndmötet i Alviks kulturhus.

– Jag undrar om det finns någon plan på hur trafiken ska lösas under byggnationen och efter. Som det ser ut nu känns det helt galet, sa en boende i området.

Nämndens ordförande Johan Paccamonti (M), instämde.

– Vi håller i grunden med. Vi har tittat på det och kommit fram till att programmet saknar en genomarbetad trafikanalys. Det tycker alla partier och det påtalas i vår remiss. Vi tycker att man ska komma lika långt med trafiklösningar som med byggnationen innan man rullar igång arbetet på riktigt, sa han.

DEBATT: Trafiken i Alvik – topp eller propp?

Just nu ligger ärendet för Alvik östra ute på samråd, något Hanna Wistrand (L), uppmuntrade folk till att engagera sig i.

– Ju närmare man bor desto mer vet man om området. Samrådet är fortfarande öppet så lämna gärna in era synpunkter. Bring it on, sa hon.