Politiker tänker rädda årets Enskedespel

Nu går politikerna in och lovar att Enskedespelen ska bli av, oavsett stadens regelverk. Hur de ska lösa det hela vet de inte än.

  • Publicerad 16:26, 24 feb 2016

Efter beskedet att föreningen Enskedespelet måste betala 115 000 kronor i markhyra för att få genomföra sin traditionella sommarteater i Margaretaparken, går nu politikerna in och lovar att Enskedespelen blir av.

– Jag har pratat med trafikborgarrådet Daniel Helldén och vi är överens om att vi ska lösa det här, exakt hur är inte klart än, det måste vi titta på. Enskedespelet får ju ett anslag från staden på 300 000 kronor för att de gör bra saker och är en viktig del av lokalsamhället i Söderort. Så de ska inte känna någon oro, säger Roger Mogert, (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd.

LÄS ÄVEN

Enskedespelet efter chockhyran: "Hoppas på opinionsstorm"

Enskedespelets nya hyra: en halv miljon

Enskedespelet 2016

När: Premiär för Alice i underlandet lördag 14 maj. Totalt 19 föreställningar fram till 15 juni och speltiderna är vardagar 19 och lördag-söndag 16.

Var: I ett stort tält i Margaretaparken, Gamla Enskede. T-bana Sandsborg eller Sockenplan.

Hur: Biljetterna släpps i april och köps enklast på www.enskedespelet.se,100 kr för barn och 200 kr för vuxna.

Här är planerna för Slakthusområdets första kvarter

Nyheter Nya skisser – nu ska medborgarna tycka till om planerna Slakthusområdets första nya kvarter är nu ute på samråd.tisdag 15/10 17:36

SL plockade bort populär bokbytarhylla

Nyheter Efter anmälan från staden – det ska hända med hyllan nu I flera månader har Björkhagenborna kunnat byta böcker med varandra med hjälp av bokutbyteshyllan vid tunnelbanan. Ett privat initiativ som nu fraktats bort, vilket vållar upprörda kommentarer i den...tisdag 15/10 16:26