Tråkigt. En enig stadsdelsnämnd tyckte torget skulle vara roligare med en skridskobana på vintern. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Politiker tar strid för skridskobana på Skärholmstorget

Nostalgin blev för stor för Skärholmens lokalpolitiker, när ett ärende om skridskobana kom upp i nämnden. Nu ber de staden fundera en omgång till på om det inte kan bli verklighet.

  • Publicerad 14:13, 27 okt 2017

Vi vill ha en skridskobana i Skärholmen!

Att trafikkontoret sa "nej, det är för krångligt", dög inte som svar för Skärholmens lokalpolitiker. De vill verkligen ha en skridskobana i fontänerna på Skärholmstorget, precis som flera Skärholmsbor önskat i medborgarförslag.

Nej till skridskobana på Skärholmstorget

– Hur har trafikkontoret räknat när de säger att det skulle kosta tre miljoner? Det är vi väldigt intresserade av. Vi vill ge dem i uppdrag att titta på alternativa lösningar, sa Salar Rashid (S), på stadsdelsnämndens sammanträde i torsdags.

Lorena Delgado (V), stadsdelsnämndens ordförande, höll med och förtydligade:

– Vi vill ha en skridskobana i Skärholmen!

Jan Jönsson (L), vice ordförande i stadsdelsnämnden, var inte sen på pucken:

– Ja! Det minns man ju från sin barndom!

En enig stadsdelsnämnd beslutade att återremittera de två medborgarförslagen.

– Vi hoppas att trafikkontoret ska bredda sin tankebana och inte bara säga nej, sa Lorena Delgado.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.