Hörs överallt. Predikanterna har mäktiga högtalare. ”Det inte går att ställa sig någonstans på torget utan att höra dem”, sa Jan Jönsson (L), som krävde att något görs åt saken. Bilden är ett montage. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus/Mostphotos

Politiker tar strid mot Jesus-skriken på torget

Kraftfulla predikningar och hög musik har ofta dominerat ljudmiljön på Skärholmstorget. Nu vill politikerna göra något åt frälsningsförsöken.

  • Publicerad 09:54, 1 sep 2017

– Du behöver den heliga anden i ditt liv!!!

Titt som tätt ekar skriken ut över Skärholmstorget. Den lilla förstärkaren predikanterna använder har diskanten vriden på max. Predikningarna varvas av andlig musik på hög volym.

Men många, däribland Skärholmens politiker, har tröttnat på deras ständiga frälsningsförsök.

– Skärholmstorget är en plats där man ska kunna göra allt möjligt. Ibland kan det behöva vara lite högljutt, men det blir störande när det är en förening som jämnt dominerar och det inte går att ställa sig någonstans på torget utan att höra dem, sa Jan Jönsson (L), på stadsdelsnämndens senaste möte.

Dessutom ska det ha förekommit hets mot homosexuella, säger Jan Jönsson.

– Det är inget vi kan acceptera, sa han och begärde att stadsdelens tjänstepersoner ska se om organisationen har tillstånd för att spela musiken och om den går att begränsa.

Politiker från både vänster och höger höll med.

– Vi stödjer det här skrivelsen, de håller på jämnt, sa Rebwar Hassan (MP).

– Det är ett allvarligt miljöproblem, tyckte Liliane Svensson (S).

Frågan skickades vidare till tjänstepersonerna, som nu ska utreda om de ska vända andra kinden till eller inte.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.