UTREDS. En internutredning pågår mot en högt uppsatt politiker. Foto: Ulrica Andersson

Politiker utreds som arbetsmiljöproblem

En högt uppsatt politiker i kommunen är föremål för en internutredning, på grund av att han ska ha betett sig olämpligt.

  • Publicerad 16:56, 8 nov 2017

Problemen uppges ha funnits i flera års tid.

– Han har storhetsvansinne. Han försöker styra som han vill, allt ska vara på hans sätt oavsett om det är möjligt, säger en medarbetare.

Mobbning och hot om till exempel avsked är vanligt förekommande, enligt medarbetaren.

– Han skriker på personal, på andra politiker. Han kindpussar kvinnor utan att fråga.

De styrande politikerna från andra partier tvingas acceptera hans beteende för att själva behålla makten, enligt medarbetaren.

– Det finns en tystnadskultur. Det här har pågått väldigt länge.

Varför tror du att detta utreds nu?

– Personalen fick nog. Det är en aggressiv människa vilket gör att folk tröttnar till slut. Det är många som har drabbats. Hur hög lön eller tjänst man än erbjuds, till slut orkar man inte stå emot, säger medarbetaren.

Internutredningen som pågår väntas vara klar om några veckor, enligt kommunens personalchef Margaretha Sandberg.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att pågår en internutredning som genomförs av en oberoende, extern part. Det är en arbetsmiljösituation och de tar vi på fullaste allvar oavsett vad det är. Då är processen såhär, säger hon.

Utredningen är konfidentiell, även inför henne. När rapporten är klar och har lämnats över kommer kommunen att ta ställning till vad man ska vidta för åtgärder, utifrån vad den visar.

Vad kan man vidta för arbetsrättsliga åtgärder, när det är fråga om en folkvald politiker?

– Det är inget vi har diskuterat än, det är en politisk fråga, säger Margaretha Sandberg.

Politikern svarar såhär på frågan om hur han ser på att en internutredning inletts:

– Vi inväntar i nuläget en oberoende utredning som ska klarlägga vad som faktiskt har skett.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10