Långsjöskolan. Idag går eleverna i knökfulla Segeltorpsskolan. Foto: Tyréns AB

Politiker vädjar till Segeltorpsborna: överklaga inte skolan

Politikerna har beställt produktion av nya Långsjöskolan, innan detaljplanen är klar. Allt för att den försenade skolan ska bli klar så snart som möjligt. Men det finns en överhängande risk att grannar överklagar planerna.

  • Publicerad 15:30, 14 sep 2017

– Vi ska se till att rigga organisationen och ordna med alla handlingar till bygglovet så vi kan börja bygga direkt samma dag som detaljplanen vinner laga kraft, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för byggfrågor.

Skolan kan tidigast stå klar 2021 enligt dagens tidsplan. Långsjöskolan är redan flera år försenad och skolbristen i Segeltorp är akut.

Samtidigt som många föräldrar vill se skolan byggd så snart som möjligt är det många grannar som protesterat mot bygget. De befarar att trafiken kommer öka på de lokala gatorna.

Grannarna i Segeltorp oense om Långsjöskolans framtid

Detaljplanen är ute på granskning och ska upp för beslut i politiken i slutet av året.

– Vi gör så gott vi kan för att tillmötesgå synpunkterna som finns kring trafiken på bästa sätt. Jag håller tummarna att den inte överklagas. Det är det som kommer försena skolan.

Förslaget: Så blir nya Långsjöskolan i Segeltorp

Vädjar till Segeltorpsbor

Malin Danielsson vädjar till boende i området:

– Det börjar bli väldigt trångt i Segeltorpsskolans lokaler. Eleverna vill inget hellre än få sin skolbyggnad på plats. Jag hoppas man har förståelse för att skolan behövs.

Föräldrarna less på motståndet: Bygg Långsjöskolan nu!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.