Cykelpendla. Linje 89 rymmer 30 cyklar. Foto: Ylva Bergman

Politikerförslag: Låt pendelbåten lägga till i Skärholmen

Ska Ekerös pendelbåt även stanna till i Skärholmen på väg till stan? Det vill åtminstone stadsdelens politiker ska bli verklighet.

  • Publicerad 01:15, 14 maj 2019

Pendelbåtlinje 89 går som bekant mellan Tappström och Klara Mälarstrand. Med hållplatserna Lilla Essingen, Ekensberg och Kungshatt.

Nu vill den grönblå majoriteten i Skärholmen att båten ska stanna även där.

– Båten passerar ju utanför Skärholmen, men den lägger aldrig till. Så vi vill att regionen ska titta på om det är möjligt för båten att lägga till där. Vårt förslag är att den stannar vid bryggan vid Mälarhöjdsbadet, säger Johan Kling (C), ordförande i Skärholmens stadsdelsnämnd.

Helst permanent

Om det skulle röra sig om en fast eller bokningsbar hållplats är ännu inte bestämt. Linjen är i dag uppbyggd av båda delarna. Lilla Essingen och Ekensberg är fasta hållplatser, medan Kungshatt måste bokas senast två timmar innan avgång.

– Det här är en remiss till Region Stockholm, så nu är det upp till tjänstemännen att kolla vad som är möjligt, säger Johan Kling (C).

Anna blir ny kommunpolis

Nyheter Ekerö har fått en ny kommunpolis – igen. Sedan några veckor har Anna Freij tjänsten. – Polisen ska synas så mycket som möjligt, säger hon.söndag 26/5 7:15

Lugnet får grönt ljus – men står utan avtal

Nyheter Turbulent tid. Nu läggs LSS-verksamheten sannolikt ner Lugnet har vidtagit tillräckliga åtgärder och får grönt ljus av Arbetsmiljöverket. Men kommunen har klippt banden – nu läggs verksamheten sannolikt ner.söndag 26/5 1:15

Roslagsvatten: Inget ljud från vattentornet

Nyheter Det mystiska ljudet i Stenhamra kommer inte från vattentornet heller. Det är man på Roslagsvatten helt säkra på.lördag 25/5 8:15