Cykelpendla. Linje 89 rymmer 30 cyklar. Foto: Ylva Bergman

Politikerförslag: Låt pendelbåten lägga till i Skärholmen

Ska Ekerös pendelbåt även stanna till i Skärholmen på väg till stan? Det vill åtminstone stadsdelens politiker ska bli verklighet.

  • Publicerad 01:15, 14 maj 2019

Pendelbåtlinje 89 går som bekant mellan Tappström och Klara Mälarstrand. Med hållplatserna Lilla Essingen, Ekensberg och Kungshatt.

Nu vill den grönblå majoriteten i Skärholmen att båten ska stanna även där.

– Båten passerar ju utanför Skärholmen, men den lägger aldrig till. Så vi vill att regionen ska titta på om det är möjligt för båten att lägga till där. Vårt förslag är att den stannar vid bryggan vid Mälarhöjdsbadet, säger Johan Kling (C), ordförande i Skärholmens stadsdelsnämnd.

Helst permanent

Om det skulle röra sig om en fast eller bokningsbar hållplats är ännu inte bestämt. Linjen är i dag uppbyggd av båda delarna. Lilla Essingen och Ekensberg är fasta hållplatser, medan Kungshatt måste bokas senast två timmar innan avgång.

– Det här är en remiss till Region Stockholm, så nu är det upp till tjänstemännen att kolla vad som är möjligt, säger Johan Kling (C).

KRÖNIKA: Hösten är mer nystart än årsskiftet

Krönika Drygt två veckor har gått sedan vi drog igång andra halvan av tidningsåret här på MälaröDirekts redaktion. Vi har samma arbetsplats, rutiner och personal som när vi för några veckor sedan stängde ner...fredag 16/8 7:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt