Politikerna fortsatt intresserade av Ekerö arena

Jättesatsningen på Ekerö arena väckte stort intresse. Sedan sommaren har planerna intensifierats. – Nästa steg bör vara att se vilka av kommunens behov vi kan lösa, säger Olle Nordberg, samordnande projektledare.

  • Publicerad 16:10, 20 okt 2017

Många undrar vad det ska kosta för kommunen.

I juni presenterades planerna på jätteprojektet Ekerö arena, en satsning som kan innebära såväl idrottskomplex med simhall som bostäder och lokaler. Sedan dess har projektledningen med bland andra förre moderatledaren Ulf Adelsohn och Ekerö-entreprenörerna från Ladza, Olle Nordberg och Jan Björklund, fortsatt jobba för att få igenom sina idéer.

– Vi har haft en pågående diskussion med de flesta politiska partierna sedan ett knappt år. Därifrån är det väldigt positivt. Vi löser rätt många politiska problem, alltifrån badhus till bostäder för unga, fler skol-, sport- och affärslokaler, säger Olle Nordberg.

Kan sätta Ekerö på kartan

Förra veckan var Olle Nordberg med i ett möte med Ekeröalliansen.

– Många undrar vad det ska kosta för kommunen. Det är en fråga som även kommit från allmänheten. Där tycker jag att vi har varit tydliga mot alla. Vi kommer inte att ställa några som helst garantier eller borgen från kommunen, utan är ett projekt som ska stå på sina egna ben. Sedan har vi sagt till Alliansen och kommunen att de är välkomna att hyra, säger Olle Nordberg.

Han upplever att samarbete mellan alla inblandade aktörer blir av stor vikt.

– Jag tror att det finns en stor förståelse från de flesta politiker att det här är något som sätter Ekerö på kartan. Samtidigt finns en stor förståelse från alla parter att det är ett stort projekt där vi måste jobba tillsammans för att nå en lösning inom en snar framtid. Vi vill naturligtvis igång med det här, men får ha lite respekt för kommunens och de demokratiska processer som det måste gå igenom, säger Olle Nordberg.

Oppositionsrådet Hanna Svensson, (S) lockas av planerna. I augusti berättade Olle Nordberg om projektet i ett möte med Socialdemokraterna. Hanna Svensson upplever att det fanns ett stort intresse för projektet i partiet.

– Vi är positiva. Det vore toppen och behövs den här typen av idrottsanläggningar i kommunen. Det är häftigt när någon som har kapacitet att satsa vill satsa. Då får vi inte tappa bort frågan, men det gäller att vi jobbar på. Som jag förstår det vill de inte vänta tio år utan göra det här nu, säger Hanna Svensson.

Kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M) är även han positiv till privata initiativ. 

– Det är spännande och kul att se att entreprenörer i kommunen vill utveckla kommunen, säger han.

Ekeröalliansen har inte tagit någon politisk ställning ännu.

– Jag brukar säga att vi inte bygger bostäder utan samhällen.  Självklart finns många aspekter som VA, infrastruktur och vägar som måste diskuteras, säger han.

Några av planerna

Badhus med 50-metersbassäng

Hockeyhall

Multiarena för idrott och kultur- och nöjes-evenemang

250 bostäder, både bostadsrätter och hyresrätter

Hotell för ungefär ett hundratal gäster

Uppvärmda fotbollsplaner (året runt)

Friidrottsarena

Skatepark på tak

Skidspår inomhus (året runt)

Gaming-studio för E-sport

Parkeringshus med 800 platser

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter