Debattlöst. Moderator Lars-Erik Sandhgren, Agneta Hägglund (S) och Liselotte Grahn Elg (M). Foto: Elina Sundström

Politikerna var ovanligt eniga på företagsfrukost

”Ska ni inte ha motsatta åsikter. Det är svårt att vara politisk moderator när ni bara håller med varandra” konstaterade Lars-Erik Sandhgren, vd på Håbo Marknads AB.

  • Publicerad 11:32, 8 feb 2018

Runt borden i Åbergs museums kafé var det så gott som fullsatt. Oppositionsrådet Agneta Hägglund (S) och kommunalråd Liselotte Grahn Elg (M) höll med varandra om både mål och tillvägagångssätt för företagslivets framtid.

– Vi har som mål att på fyra år bli i topp 20 i Svenskt Näringslivs rankning. För det behövs en etableringsplan för företagandet och vi behöver se på resurser på ett nytt sätt – och vi behöver jobba tillsammans, sa Liselotte Grahn Elg.

Viktigt med nybyggnation

Kommunen är högt upp på Företagarnas rankning av småföretagarnas betydelse för kommunerna i Sverige – på plats 26 av alla 290 kommuner. Men på Svenskt Näringslivs rankning av bäst företagsklimat har de dock sjunkit och ligger på plats 187 av 290.

– De synpunkter som kommit fram under de nio dialogmöten som har genomförts är väldigt lika och det är främst styrning, ledning, attityder och bemötande vilket i sig inte är så svårt att åtgärda, sa Agneta Hägglund.

Detaljplaner ses över och nya planbesked för att kunna bygga exempelvis i Skokloster gått igenom.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna får inte nog av Staffans mordhistorier

Staffan Öberg från Bro blev författare på heltid när han gick i pension. Nu reser han land och rike runt och säljer sina böcker på marknader.lördag 26/5 15:00

Jakob laddar inför maran

Den 2 juni springer Jakob Jogfors från Kungsängen Stockholm Marathon för elfte gången. Det är något han ser fram emot – och särskilt känslan efteråt.lördag 26/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet