BESLUTSFATTARE? Istället för en bild på kommunfullmäktigemötet möttes man av bilder på en katt med sjörövarhatt. Foto: Privat

Politikintresserade Botkyrkabor möttes av skelögd katt

Via Botkyrka kommuns hemsida kan man se kommunfullmäktige sammanträda. Den som klickade på länken möttes dock inte av politiker utan av en skelögd katt, utsmyckad med piratmössa.

  • Publicerad 19:46, 7 sep 2020

Alla som vill följa politikernas sammanträden i kommunfullmäktige kan följa detta via en länk på Botkyrka kommuns hemsida.

Förra veckan möttes de som klickade på länken dock av en ovanlig syn. Istället för en bild på beslutsamma politiker var där två olika bilder på en söt, skelögd katt. En där katten glatt tittade ut genom ett fönster, en annan där katten var klädd i en piratmössa samt någon form av scarf.

Den givna frågan till kommunen: Varför är det en bild på en konstig katt?

– Hoppsan. Det här låter märkligt, säger kommunens pressansvarige Edvard Unsgaard spontant när han får höra det. Han tillägger:

– Jag är inte inne där jätteofta så jag kan inte svara på vad som hänt. Jag vet inte om vi brukar ha en bild på en katt eller hund, eller om man testar någonting nytt. Jag vet faktiskt inte någonting om det här och måste kolla upp detta ordentligt. Just nu spekulerar jag bara, säger han bara och ber om att få återkomma.

Larm om stor bedrägerihärva i koloniförening

Katten togs bort

En stund senare försvinner bilderna på katten från hemsidan.

”Så ska inte hemsidan se ut. Det var ett mänskligt misstag att det låg en sådan testbild ute och den är nu borttagen”, hälsar Edvard Unsgaard i ett mejl under måndagen.