Hallen som KFUM vill bygga i Hagastaden. Foto: Dinelljohansson

Politisk ilska efter basketklubbens besked

KFUM Central Basket tvingas lägga ner sina elitlag i division 1 på grund av hallbrist. Det får Alliansen att se rött. "Jag är oerhört kritisk till hur de har blivit bemötta av Stockholm stad", säger Anna König Jerlmyr (M).

  • Publicerad 14:03, 13 feb 2018

– Det ointresse man visat för deras verksamhet och att det resulterat i att de tvingas lägga ner. Det är oerhört olyckliga besked som jag beklagar.

Det säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) efter beslutet basketklubben fattade igår.

– Jag förstår inte hur det här kan tillåtas ske igen, att vi bygger stadsdelar utan möjlighet att bygga till idrottshallar. Vi måste säkerställa att elitlagen får plats att utöva sin idrott, säger Anna König Jerlmyr.

Som StockholmDirekt avslöjat tidigare lutar det åt att det kommunala bolaget Sisab ska bygga nya idrottshallen i Hagastaden. Detta trots att KFUM i flera år har erbjudit sig att bygga hallen för egna pengar – och samtidigt ge staden tillgång till den under skoltid.

– Vi har under hela den här perioden märkt av den politiska prestige som finns från Socialdemokraterna när det handlar om att prata med utomstående aktörer. Staden kommer inte ha råd att bygga själva, det säger de i sina egna utlåtande. Vi behöver få in en seriös aktör som kan bygga och driva idrottshallen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Anna König Jerlmyr tycker att KFUM borde få uppdraget.

– Vi har haft möten med klubben och de lägger fram väldigt utvecklade och seriösa planer på hur en idrottshall skulle kunna byggas.

Daniele Fava (L), gruppledare i idrottsnämnden, håller med.

– Om det finns seriösa aktörer som vill bygga ska de ha samma förutsättningar och möjligheter att göra det som Stockholms stad har.

Han tycker också att klubbens planer är tillräckligt välutvecklade.

– Om det är någon aktör som jag har 100 procent förtroende för så är det KFUM. De har lång erfarenhet av att driva idrottsverksamhet, säger Daniele Fava.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stefan Hansson (S), ordförande i exploateringsnämnden, skriver i ett mejl att de just nu för en dialog med KFUM och att få bygga en hall någonstans i Hagastaden.

"Vi ser en möjlighet att bygga två större hallar i området, vilket skulle innebära ett viktigt tillskott. På den plats som KFUM har föreslagit har staden ett behov av att bygga skola med idrottshall samt äldreboende och studentbostäder. Den anläggning som KFUM har föreslagit är för stor för den platsen men vi för just nu en dialog om två andra platser med dem", skriver han.

MP kan rädda ratade KFUM-hallen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm Marathon redan fullbokat

Nyheter Firar 40 år – med ny bana Om drygt en vecka är det dags för tusentals löpare att inta Stockholms gator när den 40:e upplagan av Stockholm Marathon går av stapeln. En helt ny bana har tagits fram, och trycket har varit så högt...lördag 26/5 17:00

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00