Eget förslag. De politiska vildarna Rickard Wall och Margareta Haglund kastades ut från Sverigedemokraterna och har nu en budget tillsammans. Foto: Per Brandt / SLL

Politiska vildar lägger eget budgetförslag

Uteslutna SD-ledamöterna Rickard Wall och Margareta Haglund presenterar en gemensam budget för Stockholms stad för 2018.

  • Publicerad 19:05, 14 nov 2017

De före detta Sverigedemokraterna har dock inte bildat ett nytt parti, förklarar Rickard Wall över telefon.

– Nej, vi är två enskilda ledamöter som skrivit en budget ihop. Däremot är vi båda socialkonservativa och känner varandra sedan länge. Jag startade visserligen partiet Vi socialkonservativa för två år sedan, men det är ännu inte registrerat hos Skatteverket, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Wall uteslöts ur Sverigedemokraterna redan 2015 medan Haglund fick lämna tidigare i år.

Därför är det ingen större överraskning att deras budget bär vissa likheter med SD:s.

Samtidigt är deras dokument på sammanlagt 355 sidor, jämfört med SD:s 182 sidor.

– Orsaken till att den är så omfattande är att vi är en ny konstellation. Ett 70-tal sidor handlar om ideologin.

En huvudfråga i den partilösa budgeten är trafikpolitiken. Och det råder ingen tvekan om vilket parti som är huvudmotståndare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Daniel Helldén och miljöpartiets politik för att få bort bilarna ur innerstaden säger vi nej till och vi debatterar frågan varje gång den kommer upp. Det handlar om bilarnas överlevnad i Stockholms stad, säger Rickard Wall.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.