Pop up-biblioteken gör succé i stan

Många undrar vad de pysslar med och om det kostar något. Några skaffar sitt första bibliotekskort och andra lyssnar på högläsning. Pop up-biblioteken har fullt upp i dag.

  • Publicerad 16:27, 9 jun 2015

I ett samarbete mellan Stadsbiblioteket och Designbyrån Veryday har pop up-biblioteken i dag blivit verklighet. Minibiblioteken befinner sig i Högdalen, Tantolunden och Hagsätra. Och de har gjort succé, enligt Diana Africano Clark, designstrateg på Veryday som tillsammans med Stadsbiblioteket har tagit initiativ till dagens happening.

I Tantolunden sköts biblioteken från cyklar med lastlåda. I Högdalen har resväskor och kalasflaggor varit inblandade.

– På ett ställe har vi högläsning för barn, Little readers. Det har varit väldigt många barn som kommit dit hittills. Vi har hängt kalasflaggor som hänger mellan träden i parken bakom biblioteket i Högdalen, säger Diana Africano Clark.

Resväska fylld med böcker

I parken mot Bandängen håller Globetrotters till och där är fokus att resa. Från en gammal resväska fylld av reselitteratur kan stockholmare förkovra sig i spännande resemål.

– Många undrar vilka vi är och vad vi gör. En del undrar om det kostar något och då berättar vi ju att bibliotek kostar inget. Någon har inte haft lånekort men då har vi fixat det. Vi har haft en hel del besökare som inte är så vana vid bibliotek, och det är ju den målgruppen vi har sökt oss till i dag, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.