Gig. Arcade Fire på Popaganda vid Eriksdalsbadet 2013. Foto: Håkan Kjellgren

Popaganda ställer in årets festival

Det blir ingen musik vid Eriksdalsbadet i år, meddelar arrangörerna bakom Popaganda.

  • Publicerad 11:39, 12 apr 2019

Sedan 2008 har festivalen Popaganda fyllt Eriksdalsbadet med musik varje sommar, med många kända artister som bland andra First Aid Kit, Belle & Sebastian och James Blake. Men i år tar festivalen en paus, för att återkomma med en ännu grymmare festival 2020.

Enligt föreningen finns ingen plan på att förändra samarbetet med Luger eller övriga partners.

– Det är jättetråkigt att inte göra en festival i år, men vi ser att det är rätt beslut för att komma tillbaka starkare än någonsin till nästa år. Vi vill ha långsiktighet i Popaganda och det tror vi byggs genom att ibland ta tuffa beslut. Nu får vi chansen att fokusera på kreativitet och vad vi kan förbättra och förstärka framåt så att vi till nästa år kan göra vår bästa festival någonsin, säger Popagandas projektledare Elin Nilsson i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Föreningen består av 30 personer som arbetar ideellt med festivalen. Popaganda hölls för första gången redan 2002 på universitetsområdet i Stockholm, där man fortsatte till 2006. När samarbetet med Stockholm universitets studentkår, som stöttade festivalen ekonomiskt, upphörde – började föreningen istället samarbeta med Luger och flyttade festivalen till Södermalm.