Loppis-trio. My Langneström t.v arrangerar tillsammans med maken Claes och pappa Ove Lindberg megaloppis i Paushuset. Foto: Fredrik Gustafsson

Poppis megaloppis i Pausgallerian

Ett par hundra säljare har redan bokat plats. Nästa helg har det blivit dags för megaloppis i Pausgallerian. – Jättekul, vi visste inte hur stort intresset skulle bli, säger My Langneström.

  • Publicerad 08:34, 17 jan 2020

Folk slänger fullt dugliga saker. Sälj dem i stället.

Det finns loppis, och så finns det megaloppis. En sådan, megaloppis alltså, kommer att äga rum nästa helg i Paushusets bottenvåning. Och intresset inför evenemanget har fått arrangören att häpna. Lördagen är helt fullbokad sedan länge, med 110 säljare, några platser finns kvar till söndagen.

– Det tog bara några dagar efter att jag publicerade evenemanget på Facebook innan en massa personer hade hört av sig och ville vara med.

Vana loppisbesökare

Det är jättekul, det är ju första gången vi gör något sådant här, så vi visste inte hur stort intresset skulle bli, säger My Langneström som arrangerar megaloppis i Paushuset tillsammans med maken Claes och pappa Ove Lindberg.

Det är första gången trion står som arrangör för en loppis i den här storleken, men de har både besökt och agerat säljare på åtskilliga loppmarknader.

– Vi gillar loppis. Och jag tycker att det blir allt viktigare i och med dagens överkonsumtion. Folk slänger fullt dugliga saker. Sälj dem i stället, säger My och Claes inflikar:

– Jag gick igenom verktygslådan och insåg att jag hade 18 hammare... Ingen behöver 18 hammare. Nu har jag fyra kvar, resten har jag sålt på loppis, säger han.

Vad ska man tänka på som säljare på en loppis?

– Kom förberedd, packa och sortera gärna grejerna innan. Då blir det lättare när man väl kommer på plats. Och tänk på att dela upp sakerna, så allt inte bara ligger i en enda stor hög. Och ta med en stol att sitta på och gärna en vän. Det blir mycket lättare om man är två, om man behöver gå ifrån. Vi brukar även prissätta våra saker, tipsar My.

Loppis hela dagen

Loppisen kommer att pågå mellan klockan 10-16 under både lördagen och söndagen den 25-26 januari. De som bokas säljplats kommer att släppas in tidigare i lokalen.

– Nu hoppas vi att det är många Enköpingsbor som kommer ner på stan nästa helg, säger My avslutningsvis.

Mys fem tips till loppissäljaren:

Kom förberedd – organisera sakerna i lådor dagarna innan loppisen.

Dela upp – lägg inte alla saker i en hög. Lägg barngrejerna för sig osv.

Ta med en stol att sitta på.

Ta med en vän – om man är två kan alltid någon hålla koll på sakerna om någon behöver gå ifrån.

Billigt – Sätt inte för höga priser, loppis ska vara billigt.

Vad: Megaloppis

När: 25-26 januari mellan kl. 10.00-16.00.

Var: Pausgallerians bottenvåning

Pepparsprejades i Grillby efter stök vid bilar

Nyheter Onsdag 03.58 Ugglevägen, Grillby Försök till misshandel. När två män sågs stöka runt bland parkerade bilar konfronterades de av en man som frågade vad de sysslade med. Den ene av de två besökarna...onsdag 26/2 10:34

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36