Poppis. På Valborg brukar det vara mycket folk som vill handla i kiosken, vem som står bakom luckan i år är osäkert. På bild: Anders Forsman från ​Gribbylunds Fastighetsägareförening. Foto: ​Gribbylunds Fastighetsägareförening

Poppis sommarkiosk i Täby står utan personal- igen

Under några år har kiosken vid Ängsholmsbadet skötts av ungdomar från Täby. Men varje år står de inför samma dilemma – vem ska driva kiosken i sommar?

  • Publicerad 12:06, 27 mar 2019

Den är uppskattad av många badare i kommunen, kiosken som sedan länge varit sommaröppen vid Ängsholmsbadet. Men med drygt en månad kvar till den planerade öppningen finns det ingen som vill driva den i sommar.

– Vi har under tre år haft ungdomar som drivit kiosken under sommaren men hon som drev den förra året har fått andra åtaganden, säger Anders Forsman från ​Gribbylunds Fastighetsägareförening, som sköter driften av kiosken.

Varje år brukar kiosken smygöppna lagom till valborg, då Viggbyholms scoutkår tänder en brasan och ordnar ett fackeltåg. Men ingen har ännu visat intresse för att ta över den.

– Vi letar för fullt efter någon som kan arrendera den. Det kan vara en ungdom eller en förening, säger han.

Kan det bli så att den inte öppnar?

– Nej, det händer inte. Vi tror att vi kommer hitta någon, det gör vi varje år. Men jag kan uppmuntra alla som är intresserade att höra av sig till oss, säger han.

Förändringar vid badet

Kommunen har till kommande badsäsong gjort en del förändringar vid Ängsholmsbadet. I år kommer nya parkbänkar och soptunnor upp, där det ska gå att sortera papper, glas och övrigt.

– Vi är ett av de finaste baden i kommunen och det vore ju tråkigt om inte kiosken öppnar, säger Anders Forsman.

Poppis. På Valborg brukar det vara mycket folk som vill handla i kiosken, vem som står bakom luckan i år är osäkert. Foto: ​Gribbylunds Fastighetsägareförening

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47