Bzzzz. I vår flyttarpopbandets bin in i den här kupan på kyrkogården vid Katarina kyrka. Foto: Biman AB

Popstjärnor får egen bikupa på Södermalm

Bandet Weeping Willows tar upp kampen för fler bin med en egen kupa vid en kyrka på Södermalm. Bi-entusiaster hoppas att fler följer i musikernas spår – nu uppvaktar de Magnus Uggla och Bajen.

  • Publicerad 11:45, 2 nov 2017

Det är på kyrkogården vid Katarina kyrka som bikupan, sponsrad av bandet Weeping Willows, har satts ut. Bakom kupan står också företaget Biman AB, som jobbar för att få ut fler bin i samhället eftersom de pollinerande insekterna blir allt färre.

Det var Gert Jansson på Biman som själv kontaktade sångaren Magnus Carlson efter en konsert med Weeping Willows.

Bandet får egen honung

– Jag har alltid gillat dem och så pratade han om hållbarhet på scenen så jag tänkte att de kanske var intresserade av att sponsra en kupa, säger Gert Jansson.

Bandet sa ja och har gått in med 30 000 kronor för kupan som ska stå minst ett år på kyrkogården.

Bi-boom – nu vill vi ha kupor i stan

Platsen har bandet själva önskat och skriver på sin Facebooksida att det “är en viktig lokal plats för oss i Weeping Willows”. Kyrkan har också varit positiv, enligt Gert Jansson. Bina flyttar in i vår.

För pengarna får bandet utöver en skylt på kupan all honung som produceras här. Bandet ska själva designa etiketten till honungsburkarna.

Bikupor i Skanstull vandaliseras – nu kan bina tvingas flytta

"Hammarby intresserade"

Weeping Willows är de första musikerna att stötta en av Bimans kupor. Men Gert Jansson hoppas att vidga kretsen av bi-kämpar.

– Jag har varit i kontakt med Magnus Uggla också. Han verkar gilla honung men han har inte nappat än. Men vi har folk från alla möjliga branscher. Hammarby är också intresserade. Kanske blir det en bikupa på deras nya träningsanläggning i Årsta nästa år, säger Gert Jansson.

Magnus Carlson, sångare i Weeping Willows. Foto: Andreas Enbuske

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.