Speldags. Spelbutiken och mötesplatsen Dragon´s lair har öppnat på Sveavägen 118. Foto: Privat/ Per Brandt

Populär brädspelsbutik öppnar i Vasastan

Bräd- och kortspel för hela slanten. Nu öppnar en ny butik och mötesplats i Vasastan som ska få Vasatadsborna att släppa telefonen för en stund.

  • Publicerad 11:25, 2 maj 2018

2004 öppnade spelbutiken och mötesplatsen Dragon's lair på Kungsholmen. Dit kommer folk inte bara för att handla utan för att spela spel och umgås. Den ideella föreningen med samma namn har 1 500 medlemmar och många träffas varje dag.

– Vi vill vara ett inkluderande och öppet ställe där folk lär känna nya människor. Från början hade vi ett internetkafé på övervåningen men vi märkte snabbt att kort- och brädspelandet tog över. Det finns en längtan efter det analoga, säger Jens Thernström, kommunikationsansvarig på Dragon's lair.

När man nu kommer till Vasastan och Sveavägen 118 är det främst försäljning av spel som är fokus.

– Vi flyttar större delen av vårat bräd- och kortspelslager till Vasastan men vi kommer också att ha ett par spelbord där, säger Jens Thernström som märker att det finns ett behov av att ta en paus från dataskärmar och mobiltelefoner.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Reaktionen från många är "åh, vad härligt med något som går att känna på". Man vill ha något att gemensamt samlas kring.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.