ÖPPNAR. Krubb har öppnat på Pontonjärgatan, där Jennie Pihl kommer vara restaurangchef. Foto: Privat

Populär burgarkedja öppnar ny krog på Kungsholmen

Burgarholmen växer. Nu har en poppis burgarkedja öppnat en ny restaurang på Kungsholmen.

  • Publicerad 16:46, 22 jun 2020

Det är på Pontonjärgatan som Krubb öppnat en ny krog, där tidigare Ponton 28 låg. Den här gången som franchise, där gänget bakom grannkrogen Tapas 28 och som drev Ponton 28, kommer styra skutan.

Hyllad burgarkedja öppnar nytt i Hornstull

– Vi tycker Krubb är ett väldigt starkt varumärke inom burgarvärlden i Stockholms. Det känns som en kvalitetsstämpel. Vi hyr in oss på deras koncept med burgare, sallader och härliga shakes, säger Jennie Pihl, restaurangchef på både nya Krubb och Tapas 28.

De senaste åren har burgartrenden varit stark, inte minst på Kungsholmen där flera nya burgarkrogar öppnat. Men någon oro för en överhettad marknad känner inte Jennie Pihl.

– Nej, jag tycker inte det. Man ser tydligt att hamburgare fortfarande är en av de mest eftersökta matkategorierna på bokningssajterna. Dessutom är det tacksam take away-mat vilket är viktigt i pandemitider.

Och att just öppna under coronakrisen är inget som oroar heller, det var redan planerat. Nya Krubb hoppas sticka ut genom uteserveringen med sjöutsikt och lunchöppet bland annat.

–Vi har vår storhetstid på sommaren i och med vår stora uteservering så det känns naturligt att öppna nu. Och att ha lunchöppet tillför mycket för området, det blir som en restauranggata, säger Jennie Pihl.